AKCIJA U GORNJEM KNEGINCU

FOTO: MASOVNA UHIĆENJA Prvo su iznijeli Vilibora, a zatim su satima privodili još 62 osobe

Deložaciju u Gornjem Knegincu došli su spriječiti aktivisti Živog zida, među njima i bivši predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić kojega su policajci prvoga iznijeli iz kuće
Varazdin, 130115Danas je iz kuce u Ulici Josipa bana Jelacica u mjestu Gornji Kneginec delozirana obitelj Zorana Brlenica, bivseg nogometasa Dinama i Varteksa. Delozaciju su pokusali sprijeciti clanovi Zivog zida, s kojima je bio i bivsi predsjednicki kandidat Ivan Vilibor Sincic.Na fotografiji: Clanovi Zivog zida zatvorili su se u potkrovlje, Ivan Vilibor Sincic.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Nakon ovrhe i deložacije obitelji Zorana Brlenića iz obiteljske kuće u Gornjem Knegincu privedene su 63 osobe te da su na 60 njih upotrijebljena sredstva prisile, priopćila je u utorak navečer varaždinska Policijska uprava.

Deložaciju u Gornjem Knegincu došli su spriječiti aktivisti Živog zida, među njima i bivši predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić kojega su policajci prvoga iznijeli iz kuće, no u policijskom priopćenju nije navedeno o kojim se osobama radi.

Varaždinska PU ističe u priopćenju da su od 9 do 18,30 sati u Ul .bana Josipa Jelačića u Gornjem Knegincu policijski službenici pomagali sudskom ovršitelju varaždinskog Općinskoga suda u iseljavanju ovršenika iz kuće u kojoj je, osim njega, bilo nekoliko desetaka ljudi koji su se, pružajući otpor, smjestili na tavan.

Pošto je sudski ovršitelj pozvao sve da napuste kuću kako bi se mogla provesti ovrha, a oni se oglušili na njegovo upozorenje da će biti prisilno udaljeni, dao je nalog policiji da upotrijebi silu nad onima koji ometaju ovrhu, navodi se. Dodaje se da je policija izdala upozorenja i naredbe na koje su se okupljeni oglušili pružajući pasivni otpor te je upotrijebila tjelesnu snagu, to jest zahvate za privođenje.

U službene prostorije privedeno je 13 žena i 50 muškaraca, a na 60 njih upotrijebljena su sredstva prisile. Jedan je muškarac strani državljanin. Varaždinska policija navodi da je svima ponuđena medicinska pomoć. Jednoj je osobi u varaždinskoj Općoj bolnici pružena medicinska pomoć zbog samoozljeđivanja, a druga je sama zatražila pomoć liječnika, stoji u izvanrednom priopćenju PU. Ozljede su im okvalificirane kao lakše.

Nad privedenim osobama proveden je prekršajni postupak te je svima uručen obavezni prekršajni nalog, nakon čega su pušteni na slobodu, navodi na kraju priopćenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 13:11