SVIRALA JOJ ATLANTIDA

FOTO: KOLINDA U KAMPANJU UKLJUČILA OBAMU, BUSHA I MERKELICU 'Rukujem se s najmoćnijima na svijetu'

Dubrovnik, 161214.Predsjednicka kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarovic odrzala je veceras u dubrovackoj tvrdjavi Revelin svoj predizborni skup. Skupu su nazocili clanovi i simpatizeri HDZ-a grada Dubrovnika i okolnih opcina, clanovi i simpatizeri stranaka koje podupiru Grabar Kitarovic, te brojni Dubrovcani. Uz predsjednicku kandidatkinju na skupu su govorili predsjednik dubrovackog HDZ-a Mato Frankovic i predsjednik HDZ-a Zupanije Branko Bacic.Na fotografiji: klapa Kumpanji.Foto: Niksa Duper / CROPIX
 Niksa Duper / CROPIX / CROPIX

Hvala na skupljenim potpisima i obvezujem se ovdje večeras da ću biti vaša predsjednica, poručila je Kolinda Grabar Kitarović s predizbornog skupu koji se održao u utorak navečer uz glazbenu kulisu benda Atlantida u dubrovačkoj tvrđavi Revelin.

Grabar Kitarović je istaknula nužnost Pelješkog mosta i povezivanja Dubrovnika s ostatkom Hrvatske. Naglasila je kako je proputovala Hrvatsku i vrlo dobro upoznala život ljudi, a opisala ga je kao siromaštvo, sivilo i empatiju, piše Dubrovači vjesnik . Naglasila je probleme nezaposlenosti, kao i odlazak Hrvata druge zemlje – samo ove godine iselilo ih je oko 15 tisuća.

- Josipović kaže: to je pravi put. Pravi put u propast, nažalost. I Europska unija kaže da smo na rubu bankrota. Oko 90 posto hrvatskih građana kaže da Hrvatska ide u krivom smjeru. Pa tko je onda tu u pravu? Gospodin Josipović koji je izgubio svaku vezu s realnošću i koji dan danas priča o ustavnim promjenama koje niti će nahraniti ljude niti pokrenuti gospodarstvo ni narod koji živi u siromaštvu u našoj hrvatskoj domovini?

Dodala je kako se Josipović nakon pet godina sjetio da bi mijenjao ustav kako bi dobio određene ovlasti te kako će to biti jedino što će raditi sljedećih pet godina.

- Opet će biti trla baba lan da joj prođe dan, opet će zamazivati oči svima nama kako bi nas uvjerio da nešto radi i to nećemo dopustiti. Ako on misli da ne može, ako nije koristio ovlasti do sada, neka ide i neka pusti svoje mjesto nekome tko zna, može i hoće, odlučna je bila Grabar Kitarović.

Pozvala se na svoje skromne korijene te rekla kako se bez ikakvog osjećaja manje vrijednosti rukuje s najmoćnijim ljudima na svijetu i kako će to učiniti i za Hrvatsku – dovršiti posao Franje Tuđmana i odvesti je u blagostanje. Osvrnula se na loš položaj Hrvatske u EU iako ima sve preduvjete za rast i razvoj.

Niksa Duper / CROPIX / CROPIX
Dubrovnik, 161214.Predsjednicka kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarovic odrzala je veceras u dubrovackoj tvrdjavi Revelin svoj predizborni skup. Skupu su nazocili clanovi i simpatizeri HDZ-a grada Dubrovnika i okolnih opcina, clanovi i simpatizeri stranaka koje podupiru Grabar Kitarovic, te brojni Dubrovcani. Uz predsjednicku kandidatkinju na skupu su govorili predsjednik dubrovackog HDZ-a Mato Frankovic i predsjednik HDZ-a Zupanije Branko Bacic.Na fotografiji: Mato Frankovic.Foto: Niksa Duper / CROPIX

Za vrijeme govora predsjednika dubrovačkog HDZ-a Mate Frankovića u pozadini je prikazana fotografija Kolnde Grabar Kitarović i bivšeg predsjenika SAD-a Gergea Busha. Foto: Nikša Duper / CROPIX

- Nedostaje vodstvo, nedostaje hrabrosti, samouvjerenosti, domoljublja, vjere u sebe i u svoju domovinu, a mi to imamo.

Grabar Kitarović je istaknula kako je njen program nastao u dva i po mjeseca razgovora sa tisućama hrvatskih građana te da se ne radi o floskulama, već se temelji na ljudima i njihovim stvarnim problemima. Okosnica programa je gospodarski rast za bolji život u Hrvatskoj. Naglasila je kako predsjednica, suprotno tvrdnjama mnogih, ima ovlasti za pokretanje gospodarstva. Druga točka programa je socijalna stabilnost za život dostojan čovjeka, a u centru je briga za hrvatski narod. Treća točka je nacionalna sigurnost i obrana, slijedi je vladavina prava koja uključuje borbu protiv korupcije. Peta točka odnosi se na vanjsku politiku i diplomaciju – za međunarodni ugled Hrvatske. Hrvatska je danas neprepoznatljiva, rekla je Grabar Kitarović, ali nužno je aktivno sudjelovanje u kreiranje nacionalnih politika. Dodala je kako je ovo Hrvatska, a ne nekakva regija.

Niksa Duper / CROPIX / CROPIX
Dubrovnik, 161214.Predsjednicka kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarovic odrzala je veceras u dubrovackoj tvrdjavi Revelin svoj predizborni skup. Skupu su nazocili clanovi i simpatizeri HDZ-a grada Dubrovnika i okolnih opcina, clanovi i simpatizeri stranaka koje podupiru Grabar Kitarovic, te brojni Dubrovcani. Uz predsjednicku kandidatkinju na skupu su govorili predsjednik dubrovackog HDZ-a Mato Frankovic i predsjednik HDZ-a Zupanije Branko Bacic.Na fotografiji: Kolinda Grabar Kitarovic.Foto: Niksa Duper / CROPIX

U pozadini: Kolinda Grabar Kitarović s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Foto: Nikša Duper / CROPIX

Naglasila je da je potrebno rješiti problem granica sa susjednim zemljama, kao i pitanja nestalih sa Srbijom. Posebno će se brinuti za Hrvate izvan domovine jer smatra da su oni također dio hrvatskog naroda. Prioritet joj je ravnopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, bez uplitanje u unutarnje probleme.

-Danas je Josipović bio u Bosni i Hercegovini i rekao je da bi se on naljutio kad bi netko tražio u Hrvatskoj ustavne promjene, koje usput budi rečeno on predlaže. A kad nam Europska komisija kaže da smo na dnu, da idemo u propast, kad gleda siromaštvo oko sebe, onda se ne ljuti, onda mu je svejedno. Pa kakav je to predsjednik?

Niksa Duper / CROPIX / CROPIX
Dubrovnik, 161214.Predsjednicka kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarovic odrzala je veceras u dubrovackoj tvrdjavi Revelin svoj predizborni skup. Skupu su nazocili clanovi i simpatizeri HDZ-a grada Dubrovnika i okolnih opcina, clanovi i simpatizeri stranaka koje podupiru Grabar Kitarovic, te brojni Dubrovcani. Uz predsjednicku kandidatkinju na skupu su govorili predsjednik dubrovackog HDZ-a Mato Frankovic i predsjednik HDZ-a Zupanije Branko Bacic.Na fotografiji: Kolinda Grabar Kitarovic.Foto: Niksa Duper / CROPIX

Na fotografiji: Kolinda Grabar Kitarović. Foto: Nikša Duper/Cropix

Kao svoj prvi potez Grabar Kitarović je navela pozivanje Vlade na odgovornost i rješavanje krize.

- Ako nemaju rješenje, a čisto sumnjam da imaju jer ga dosada nisu pokazali, onda neka izvole spakirati svoje kofere i svoje papire, napustiti Banske dvore, idemo rapisati prijevremene izbore, idemo prepustiti Hrvatsku onima koji znaju, mogu i hoće.

Grabar Kitarović je pozvala sve na glasanje 28. prosinca, rekavši kako će kao predsjednica biti još više među ljudima te uz građansku realnost spuštati političare na zemlju, piše Dubrovački vjesnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:43