UZVRATIO ŠEFU OPORBE

FOTO: 'KARAMARKO, DOĐITE NA SEX!' Frljić šefa HDZ-a velikim transparentima uključio u reklamiranje baleta: 'Tomislave, hvala vam!'

 Roni Brmalj / Novi List / CROPIX

'Karamarko, dođite na Sex!' - velikim slovima piše na transparentu koji je u utorak osvanuo na pročelju zgrade riječkog HNK Ivana pl. Zajca.

Radi se o reakciji na izjave Tomislava Karamarka koji je riječko kazalište proglasio prostorom pod kulturnom okupacijom, prozvao ga da nije ni hrvatsko, ni narodno te najavio da će to promijeniti nakon 8. studenoga. Intendant Oliver Frljić nazvao je, pak, predsjednika HDZ-a svojim novim glasnogovornikom, a sada ga je uključio i u reklamiranje suvremene baletne predstave "Sex" čija je premijera u petak.

"Uz sve stranačke i predizborne obveze, Tomislav Karamarko se nenadano našao i u ulozi glasnogovornika HNK Ivana pl. Zajca. Budući da za sada ovu službu obavlja pro bono, ne možemo mu nego biti zahvalni. Tomislave, hvala vam! Nije mala stvar kad ti na promociji teatra radi predsjednik najveće oporbene stranke. Ovaj stručnjak za hrvatstvo, narod i kazališnu umjetnost prepoznao je deficit istih u našem programu, pa je, sukladno svojoj viziji što bi jedno građansko i demokratsko društvo trebalo biti, najavio smjenu aktualnog vodstva Zajca, zaboravljajući da pri tome postoje neke zakonske procedure i da se to ne radi kako se i kada nekome prohtije. Ako ne želiš da ti Karamarko određuje što ćeš gledati u kazalištu, kupi našu pretplatu, dođi na 'Sex' i 'Hrvatsku rapsodiju'. Ukoliko želiš da ti Karamarko određuje što ćeš gledati - e, pa to ne bismo htjeli komentirati", objavljeno je na Facebook stranici riječkog HNK, a tu je i poruka:

"Nema vrijedne kulture, pa ni hrvatske, bez dobrog SEXA! Pa nije ni Nikola Šubić Zrinski samo ratovao za domovinu!? U BOJ, U BOJ! NA SEX, NA SEX! SLOŽNI BRAĆO I SESTRE, SESTRE I SESTRE, BRAĆO I BRAĆO!".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:06