VELIKA OLUJA

FOTO: KAOS ZBOG NEVREMENA Grom u Koprivnici udario u kuću direktora Podravke i zapalio je

Nevrijeme je već stvorilo brojne probleme građanima Karlovca i Zagreba, a stanje je teško i u Zagorju
Koprivnica, 140814.Za vrijeme jakog nevremena, grom je udario u obiteljsku kucu u Gorickoj ulici te izazvao pozar u potkrovlju. Vatrogasci JVP Koprivnica izasli su vrlo brzo na teren, ali nisu uspjeli ugasiti pozar koji se prosirio na ostatak kuce.Foto: Ivan Brkic / Glas Podravine / CROPIX
 Ivan Brkic / Glas Podravine / CROPIX

ZAGREB - Nevrijeme je zbog obilnih padalina, tuče i jakog vjetra već stvorilo brojne probleme građanima Karlovca i Zagreba , prema izvješćima s terena stanje je teško i u Zagorju, a u Koprivnici je nakon udara groma zapaljena kuća.

Naime, za vrijeme jakog nevremena grom je udario u obiteljsku kuću u Goričkoj ulici te izazvao požar u potkrovlju. Vatrogasci JVP Koprivnica izašli su vrlo brzo na teren, ali nisu uspjeli ugasiti požar koji se proširio na ostatak kuće. Kako Glas Podravine doznaje od susjeda, vlasnik kuće je Podravkin direktor Nedjeljko Baričić. Na sreću, u vrijeme izbijanja požara u kući nije bilo nikoga jer je obitelj otputovala na Jadran. Nadležne službe o požaru su obavijestila dvojica mališana koji su se igrali u susjedstvu.

- Igrali smo se u kući kada smo čuli da je prasnuo grom. Uskoro je počelo jako smrdjeti pa smo izašli na balkon i vidjeli da se na kući preko puta ceste dimi krov, a začas je počela gorjeti vatra. Odmah smo nazvali vatrogasce. Kazali su nam da odmah stižu, a mi smo pošli naći svog djeda da i njemu kažemo da gori kuća - pričaju Niko i Franko Kiš.

Jedan od susjeda kazao nam je da je zvao vlasnika kuće koji je, šokiran nemilim događajem, prekinuo ljetovanje i na povratku je u Koprivnicu. U koprivničko-križevačkoj Policijskoj upravi potvrdili su nam da je kuća u trenutku izbijanja požara bila prazna te da nema ozlijeđenih.

Portal Zagorje.com javlja kako su poplavljene podrumske prostorije Termi Tuhelj, začepio se potok ispod mosta u Velikoj Vesi kod betonare zbog čega je onemogućen i promet, a u mjestu Rakovec u Klanjcu poplavljen je podrum obiteljske kuće.

U Radoboju u naselju Hrvoji poplavljene su prizemne prostorije vikend kuće, a u Klokovcu iz začepljenog odvodnog kanala voda je ušla u dvorište i podrum obiteljske kuće. I Donjoj Šemnici voda je navrla u prizemne prostorije obiteljske kuće baš kao i u Donjoj Šemnici, Stubičkoj Slatini, Gubaševu, Vrtnjakovcu, Gornjem Štuparju, Cerju Jesenskom i Švaljkovcu gdje voda s državne ceste D 35 ulazi u dvorišta okolnih kuća.

NEVRIJEME U HRVATSKOJ Jaka oluja s tučom protutnjala Karlovcem, vjetar čupao stabla

Kod Svetog Vida u Svetom Križu Začretju klizište je pomaknulo dio lokalne ceste te prekinulo lokalni promet. Kod Škarićeva je poplavljena cesta koja vodi do Vuglec brega, a u Velikom Trgovišću drvo se srušilo na prometnicu u centru. Vatrogasci su na terenu od sinoć, a članovi DVD-a Sveti Križ Začretje hitnom intervencijom spašavali su vozača iz potopljenog automobila ispod nadvožnjaka.

U tijeku je gradnja zečjih nasipa da se obrane kuće na području Švaljkovca u koje prodire voda.

Evaraždin javlja kako su proglašeno redovno stanje obrane od poplave na rijeci Bednji od izvora do mosta u Stažnjevcu.

Obzirom da je kiša počela padati na zapadu, na izvorišnom dijelu i Plitvice i Bednje te se širi u smjeru istoka (znači u smjeru toka ovih rijeka), situacija je nepovoljna i očekuje se da će količina vode premašiti propusnu moć korita te će doći do izlijevanja.

O neprilikama u brojnim županijama na svojim je stranicama izvijestila i Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

FOTO: DUZS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:37