DEBELI MINUS

FOTO, JUTRO NA -20 Hladnoća okovala Hrvatsku: U Zagrebu pukla cijev, nastao prometni kolaps! ČAKOVEC: Smrznuo se muškarac!

Promet je prekinut Selskom cestom na dijelu od Horvaćanske ceste do Zagrebačke avenije
 Ronald Goršić / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska se jutros probudila na iznimno niskim temperaturama. Cijela unutrašnjost je u debelom minusu. U Zagrebu je tako jutros izmjereno čak -15 Celzijevih stupnjeva, a u Gospiću, Slavonskom Brodu i Varaždinu temperatura se kretala oko -17 Celzijevih stupnjeva .

No, najniža temperatura izmjerena je u Otočcu. Tamo je u 6 sati ujutro bilo -20 Celzijevih stupnjeva.

Podsjetimo, već od sutra očekuje se značajan porast temperature. Očekuje se da će u nedjelju u unutrašnjosti biti čak 10 Celzijevih stupnjeva.

Niske temeprature su u u glavom gradu Hrvatske uzrokovale brojne probleme. Jedan od njih je i puknuće vrelovoda na križanju Selske i Zagrebačke.

HAK i ZET su tako izvijestili da je u Zagrebu prekinut promet Selskom cestom na dijelu od Horvaćanske ceste do Zagrebačke avenije, zbog vode na kolniku.

Ne prometuje se također ni Ulicama braće Cvijića, Rudolfa Bićanića i Poljanom Dragutina Kalea, a autobusna linija Črnomerec – Dugave vozi preusmjereno Selskom cestom, Ozaljskom cestom, Savskom cestom do Studenskog doma Stjepana Radića.

Zbog puknuća cijevi bez vode su ostali stanovnici Trešnjevke, Knežije, Remize, Svetog duha i Tuškanaca i to od 5 sati ujutro.

Oprezno na cestama!

HAK javlja da magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost u Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Smanjena je vidljivost na dionicama autocesta: A1 između čvorova Karlovac i Novigrad, te tunela Mala Kapela i čvora Gornja Ploča, A2 Zagreb-Macelj od Krapine do Zagreba, A4 Zagreb-Goričan od Goričana do Varaždina i od Brezničkog Huma do Zagreba, kao i duž cijele A3 Bregana-Lipovac.

Zbog niskih temperatura upozoravaju se vozači na moguću poledicu u većem dijelu zemlje, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

U Ivanovcu kod Čakovca umro muškarac od pothlađivanja

ČAKOVEC - Još jedna žrtva hladnoće u Hrvatskoj. U Ivanovcu kraj Čakovca u srijedu ujutro pronađen je pothlađeni muškarac (55) koji je nekoliko sati kasnije preminuo u bolnici od posljedica pothlađivanja.

Kako doznajemo, riječ je o beskućniku koji je bio pod nadzorom Centra za socijalnu skrb, a koji je proteklih nekoliko mjeseci obitavao na ranču u Ivanovcu. Tamo se brinuo za konje i druge životinje, a vlasnik mu je zauzvrat dopustio da se smjesti u drvenoj kućici smještenoj na ranču. Spomenuti je u svojoj drvenoj kućici imao i mogućnost grijanja na peć na drva, ali iz nekog razloga tijekom noći sa utorka na srijedu nije se grijao. U srijedu ujutro vlasnik ranča ga je pronašao pothlađenog u drvenoj kućici i odmah obavijestio Hitnu medicinsku pomoć. Prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec no nekoliko sati kasnije od posljedica pothlađivanja je umro.

Međimurska policija će o događaju posebnim izvješćem izvjestiti Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu, a kako doznajemo obdukcija nije određena jer nema sumnje na počinjenje kaznenog djela. (Luka Špac)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:44