TIGAR, SANADEROV ČOVJEK OD POVJERENJA

FOTO: JUTARNJI razotkrio SKANDAL pa suspendirali šefa tjelohranitelja u MUP-u! Nosio je pakete Sanaderu

Nakon što je Jutarnji objavio priču o policijskom skandalu ministar Ostojić Tigra je udaljio iz službe
 Srđan Vrančić/CROPIX

Prvi čovjek Uprave za posebne poslove sigurnosti, elitnog dijela MUP-a, snimljen je na Badnjak kako dostavlja dva paketa nepoznatog sadržaja branitelju Ive Sanadera, zagrebačkom odvjetniku Goranu Suiću.

Skandalozno i neprofesionalno postupanje Davora Blaževića, inače bivšeg glavnog tjelohranitelja Ive Sanadera, snimio je fotoreporter Jutranjeg lista Srđan Vrančić u 11 sati i 50 minuta, 24. prosinca 2011. ispred Suićeva odvjetničkog ureda u središtu Zagreba, u Domagojevoj ulici, kućni broj 14.

Ostojić suspendirao Tigra: Naštetio je ugledu policije!

Nakon što je Jutarnji objavio priču o policijskom skandalu vezanom uz bivšeg tjelohranitelja Ive Sanadera, Davora Blaževića Tigra danas je suspendirao novi ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Priopćenje MUP-a prenosimo u cijelosti:

Rješenjem ministra unutarnjih poslova, gospodina Ranka Ostojića, temeljem članka 112., st. 3. Zakona o policiji, zbog teže povrede službene dužnosti, privremeno je udaljen iz službe Davor Blažević, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti.

Dana 28. prosinca 2011. godine u dnevnom tisku objavljene su fotografije iz kojih se zaključuje da je Davor Blažević kontaktirao s Ivom Sanaderom, okrivljenikom za više teških kaznenih djela, koji se uz jamčevinu brani sa slobode.

Ovime je Davor Blažević naštetio ugledu i interesima policijske službe. Nakon udaljenja iz službe protiv Davora Blaževića bit će pokrenut stegovni postupak.

Istodobno, Suićev najpoznatiji klijent, bivši premijer Ivo Sanader, nedavno pušten iz pritvora uz posebne mjere opreza, bio u neposrednoj blizini, u Suićevom uredu.

Blažević je stigao pred Suićev ured u crvenom audiju A3 s vozačem.

Nakon što se Suić, u zelenoj kariranoj košulji spustio iz ureda, Blažević je iz prtljažnika izvadio dva paketa i prebacio ih u odvjetnikov mercedes ML. Bivši Sanaderov tjelohranitelj bio je u sportskoj odjeći: crna vunena kapa na glavi, sportska vjetrovka iste boje. No, o identitetu donositelja paketa nema nikakve zabune.

Nakon što je završeno prekrcavanje, Blažević i njegov vozač, parkirali su i otišli u zgradu gdje je Suićev ured i gdje je, u to isto vrijeme, boravio Sanader. Izašli su nakon 20-tak minuta i teško je, unatoč tome što nemamo potvrdu, napisati da se Blažević nije sreo sa Sanaderom. Ako je točno, to je susret za anale: jedini visoki policijski dužnosnik, državni službenik, koji je razgovarao sa optuženikom za teška kaznena djela u diskreciji ureda Sanaderova odvjetnika.

Blaževićev postupak, tvrde upućeni, potpuno je neprofesionalan. Susret sa Sanaderom, dostavljanje paketa (fotoreporter Jutarnjeg tvrdi da ih je Sanader nakon povratka pred vilu u Kozarčevu iz Suićeva mercedesa odnio u svoju kuću) vrlo jasno pokazuju nedopustivu prirodu tog susreta. Štoviše, policija oko Sanaderova boravka na slobodi, ako smo dobro razumjeli uvjete njegova puštanja na slobodu, ima sasvim drugačije zadaće, koji ne uključuju prijateljske susrete bivšeg zaposlenika i njegova šefa.

Tijekom istrage USKOK-a o Fimi mediji bio je ispitan i Davor Blažević. Istražitelji su procijenili da bi njegove spoznaje o Ivi Sanaderu mogle biti dragocjene u stvaranju ukupne slike i razotkrivanju detalja važnih za sastavljanje optužnice.

(...)

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:37