VUKOVAR 20 GODINA POSLIJE

FOTO Josipović: Budu li nam heroji Vukovara uzor nema bojazni za uspješnu budućnost Hrvatske

Zagreb, 151111.Ured Predsjednika.Predsjednik Republike prmio je bivse i sadasnje djelatnike Opce zupanijske bolnice Vukovar te je urucio i Povelju Republike Hrvatske Opcoj zupanijskoj bolnici Vukovar je primila mr.sc. Vesna BosanacPredsjednik Republike takodjer je posmrtno urucio i odlikovanje Red kneza Domagoja s ogrlicom Sinisi Glavasevicu, odlikovanje Red bana Jelacica Marinu Vidicu Bilom, odlikovanje Red hrvatskog trolista Lavoslavu Bosancu i odlikovanje Red hrvatskog pletera Stipi Poleu.Na slici: Bojan Glavasevic, sin Sinise Glavasevica prima odlikovanje koje je posmrtno dobio njegov otac.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongracic / CROPIX

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović danas je, u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., u svom uredu primio predstavnike obitelji poginulih i nestalih branitelja Vukovara te vojnog i civilnog zapovjedništva kao i djelatnike legendarne vukovarske bolnice te uručio državna odličja, poručivši kako, budu li nam vukovarski heroji uzor i inspiracija, nema bojazni za uspješnu Hrvatsku.

- Zahvaljujući vama i svim našim braniteljima Hrvatska danas ima perspektivu da u potpunosti postane zemlja sretnih i zadovoljnih ljudi, zemlja pravde i blagostanja svih naših građana. Budu li vukovarski heroji uzor i inspiracija na tom putu, budite uvjereni kako nema bojazni za uspješnu Hrvatsku i za njenu uspješnu budućnost, rekao je Josipović okupljenima.

Vukovar je nazvao najvećim i najznačajnijim hrvatskim simbolom rata i žrtve, ali i konačne pobjede i slobode, istaknuvši kako je, kao i legendarne lokacije poput Sajmišta, Mitnice, Bogdanovci, Borovo Naselje, i vukovarska bolnica jednako važna karika obrane Vukovara 1991.

Povelju Republike Hrvatske za osvjedočenu hrabrost, domoljublje i iznimnu skrb o svim stradalnicima i ranjenicima tijekom obrane Vukovara Josipović je dodijelio Općoj bolnici Vukovar, u ime koje je to državno priznanje primila ravnateljica bolnice Vesna Bosanac.

Redom kneza Domagoja s ogrlicom za pokazanu i posvjedočenu hrabrost i junaštvo u obrani Vukovara tijekom jeseni 1991. posmrtno je odlikovan radijski novinar Siniša Glavašević koji je mučki ubijen na Ovčari. Odlikovanje je primio njegov sin Bojan.

Redom bana Jelačića za iznimno uspješno zapovijedanje vojnim postrojbama u obrani Vukovara u jesen 1991. odlikovan je Marin Vidić Bili, Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge za Hrvatsku stečene u obrani Vukovara i u Domovinskom ratu odlikovan je Lavoslav Bosanac, a Redom hrvatskog pletera za osobiti doprinos razvitku i ugledu RH Stipo Pole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 20:34