PREIZBORNI SKUP

FOTO Jadranka Kosor u Slavonskom Brodu: Nitko nije HDZ-u pomogao uvesti Hrvatsku u EU

Kada budem 9. prosinca potpisivala taj sporazum, posvetit ću ga hrvatskim braniteljima i uspomeni na predsjednika Tuđmana, rekla je Kosor
Slavonski Brod, 011211.Parlamentarni izbori 2011.Predposljednji dan predizborne kampanje HDZ je odrzao sredisnji predizborni skup za 5. izbornu jedinicu u Slavonskom Brodu. Pred oko 1000 clanova i simpatizera stranke iz cijele izborne jedinice govorila je i Jadranka Kosor koja je i nositeljica liste.Na slici: Jadranka Kosor.Foto: Danijel Soldo / CROPIX
 Danijel Soldo / CROPIX

Hrvatska premijerka i šefica HDZ-a Jadranka Kosor posjetila je Slavonski Brod gdje se održao središnji predizborni skup stranke za V. izbornu jedinicu na kojem je Kosor kazala da HDZ-u nitko nije pomogao uvesti Hrvatsku u Europsku uniju.

"Današnje prihvaćanje Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, što je Europski parlament prihvatio velikom većinom, posljednja je stepenica na tom putu. To je povijesni čin koji smo sami odradili i trebamo na to biti ponosni. I zato zaslužujemo vaš i glas većine u Hrvatskoj", izjavila je Kosor na skupu.

"Mi smo konačno na pragu europske obitelji država i naroda. Bit ću 9. prosinca prvi hrvatski premijer koji je sjeo s Angelom Merkel, Nicolasom Sarkozijem i drugim premijerima zemalja Europske unije. Mi ćemo razgovarati o našoj budućnosti, našoj sudbini", kazala je šefica HDZ-a.

Veliki specijal Jutarnjeg IZBORNI STOŽER 2011 >> sve o izborima pratite OVDJE

Kosor je istaknula da HDZ ispunjava želju prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, koji je osamdesetih rekao da Hrvatska mora postati članice europske obitelji.

"Kada budem 9. prosinca potpisivala taj sporazum, posvetit ću ga hrvatskim braniteljima i uspomeni na predsjednika Tuđmana", poručila je Kosor.

Kosor je pozvala nazočne da ne glasuju za manje stranke, pa čak i one koje imaju sličan program poput HDZ-a, jer je svaki takav glas, rekla je Kosor, glas za SDP.

"Pokazat ćemo ovima koji su već proslavili i koji misle da je Hrvatska od nedjelje crvena da smo tu i ljubimo svoju Hrvatsku", poručila je Kosor.

"Smjer koji predlaže HDZ je čuvanje nacionalnih interesa, predlažemo da nacionalni, hrvatski interesi budu ispred i iznad svega, a drugi put predlažu oni koji bi odmah povukli tužbu protiv Srbije, koji bi odmah ukinuli zakon kojim smo zabranili da se hrvatski branitelji proganjaju. Oni bi sasvim sigurno krenuli s otpuštanjima zaposlenih u državnoj javnoj službi, krenuli sa smanjivanjem prava branitelja, sve kako je bilo 2000. godine. Oni misle da nas nema, da se HDZ uplašio, oni misle du su mene uplašili, a mi im iz Slavonskog Broda pokazujemo ne samo da nas ima, nego i da ćemo i uspjeti 4. prosinca", rekla je predsjednica HDZ-a.

Kosor je poručila glasačima XI. izborne jedinice da ne dopuste da na vlast dođu oni koji danas tvrde da je Hrvatska bila agresor na Bosnu i Hercegovinu.

"Mi ponavljamo - Hrvatska je bila napadnuta, bez Hrvata iz BiH, bez zajedništva hrvatskog naroda, ne bismo uspjeli."

Također, Kosor je poručila da je HDZ jamstvo da će Hrvatska unutar EU promicati svoje kršćanske korijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:46