NIKOG NIJE BRIGA

FOTO Ispred Grčićeva ministarstva trunu tri državna Citroëna vrijedna pola milijuna kuna! Auti su kupljeni novcem poreznih obveznika

Automobile su platili pola milijuna kuna, dva su počeli koristiti, a treći, kažu, čeka na svog kupca...
Zagreb, 250512.Kresimirov trg.Neispravna vozila Citroen ispred Ministarstva regionalnog razvoja.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

Tri luksuzna Citroëna C5 mjesecima trunu na parkiralištu ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije na Krešimirovu trgu. Malo korišteni automobili kupljeni su prije nekoliko godina novcem poreznih obveznika, a sada propadaju na službenom parkiralištu Ministarstva, na lokaciji gdje je nekada bilo Ministarstvo obrane.

Jedan od njih uvjerljivo je u najgorem stanju: nema registarske pločice, gume su mu ispuhane i strašno je prljav. Plastična zaštitna folija nije mu uklonjena s mjenjača, a na podu ispred vozačeva sjedala nalaze se dijelovi koji su promijenjeni prilikom servisa. To sugerira da nakon popravka nije ni korišten, a za njega je prethodna Vlada izdvojila nešto manje od 150.000 kuna!

Automobili su nabavljeni u dva navrata, 2005. i 2007. godine, za ukupno nešto manje od pola milijuna kuna. Kupilo ih je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, koje je potom promijenilo ime u Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

- Sadašnje ministarstvo, ustrojeno lani, aute je naslijedilo do prethodnog ministarstva. Prije su Citroëni korišteni za službena putovanja ravnatelja Uprave, a sada ih u istu svrhu koriste službenici. Automobili su danas u potpunosti amortizirani te im knjigovodstvena vrijednost iznosi nula kuna - kažu u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU.

Kažu i da je automobil bez registracije i s plastikom oko mjenjača neispravan te se ne koristi duže vrijeme, a trenutno je u završnoj fazi prodaje na javnom natječaju putem licitacije. Drugim riječima, bit će prodan u bescjenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:28