UKINUT PRITVOR

FOTO: I Zdravko Šestak napustio Remetinec

Pet osumnjičenih menadžera već je neko vrijeme na slobodi, a Šestaka su držali zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Bivši menadžer koprivničke Podravke moći će se braniti sa slobode
 Bruno Konjević/Cropix

ZAGREB - I zadnji pritvoreni menadžer Podravke, Zdravko Šestak , uhićen u listopadu prošle godine u aferi Spice, pušten je danas da se brani sa slobode.

Prvi je iz istražnog zatvora pušten vlasnik splitskog SMS-a Srđan Mladinić, a ubrzo su, polovicom ožujka, na slobodu izišli i “podravkaši” Darko Marinac, Saša Romac i Josip Pavlović, kao i suvlasnik varaždinske Fima grupe Milan Horvat. U istražnom zatvoru ostao je samo Šestak kao potpisnik famoznog ugovora o kreditu od 34 milijuna eura s mađarskom OTP bankom, kojim je financirana kupnja 10,6 posto dionica Podravke u vlasništvu tvrtke Fima Ami s Malte. USKOK je tražio da se u vezi s potpisivanjem tog ugovora ispita nekoliko svjedoka u Mađarskoj te je zatraženo da Šestak ostane iza rešetaka kako ne bi mogao utjecati na njih.

Mađarski svjedoci

Nadležni sudac istrage Županijskog suda stoga je produljio Šestaku istražni zatvor. Budući da su u međuvremenu ispitani mađarski svjedoci, USKOK je sam predložio sucu istrage da Šestaku ukine istražni zatvor, jer više ne postoje razlozi za njegovo držanje u Remetincu.

Polančec sam u Remetincu

Danas poslijepodne donesena je odgovarajuća sudska odluka na temelju koje je Šestak u kasnim poslijepodnevnim satima izišao iz Remetinca. U slučaju Podravka tako je u pritvoru ostao samo još nedavno uhićeni bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:46