ŽESTOKI GOVOR ŠEKSA

FOTO 'Hrvatska mora dobiti još jedan rat, protiv domaćih revizionista i krivotvoritelja hrvatskog puta!'

'Na nama da i taj rat dovršimo isto onako kako smo završili Domovinski - pobjedom', poručio je Šeks.
 Bernard Čović/CROPIX

ZAGREB - Pred Hrvatskom je da dobije još jedan rat, protiv domaćih revizionista i krivotvoritelja hrvatskog puta u državnost i pobjedu u Domovinskom ratu - poručio je danas potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks tijekom govora na svečanoj sjednici Sabora u povodu Dana neovisnosti. Dodao je i da je odluka Sabora od 8. listopada 1991. o raskidu svih državno-pravnih sveza s bivšom SFRJ označila početak novog, svjetlijeg razdoblja u hrvatskoj povijesti.

U sabornici ispunjenoj do posljednjeg mjesta, Šeks je naglasio kako je upravo zahvaljujući tome te posebno pobjedi u Domovinskom ratu, Hrvatska dana slobodna, neovisna i demokratska zemlja, iako još nije ostvarila sve svoje ciljeve i težnje.

- Domovinski rat, u kojem su Hrvati izborili svoju slobodu, bio je trostruki rat za Hrvatsku! Rat sa srpskim agresorom, s međunarodnim osporavateljima hrvatske neovisnosti te s domaćim revizionistima i krivotvoriteljima hrvatskog puta u državnost, neovisnost i pobjedu u nametnutom, osloboditeljskom Domovinskom ratu. Prvi se vodio oružjem, drugi diplomacijom, treći promidžbom. Prva dva hrvatski je narod dobio, treći još uvijek traje - rekao je Šeks te odlučno poručio kako je 'na nama da i taj posljednji rat dovršimo isto onako kako smo završili prva dva - pobjedom'.

Šeks je istaknuo i važnost branitelja te dodao kako je 'danas prilika da se Hrvatska pokloni njihovoj nesebičnoj žrtvi koju su doprinijeli da višestoljetni san hrvatskog naroda o neovisnosti postane stvarnost'.

- Bez te njihove odlučnosti misao prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana o slobodnoj Hrvatskoj bila bi neostvariva, kao što bi i njihova žrtva bila uzaludna bez vodeće uloge Tuđmana - zaključio je Šeks.

Svečanoj sjednici povodom 20. obljetnice hrvatske neovisnosti prisustvovali su predsjednik Republike Ivo Josipović, premijerka Jadranka Kosor s članovima vlade, predsjednik Sabora Luka Bebić i zastupnici, bivši predsjednik države Stjepan Mesić, državni odvjetnik Mladen Bajić te pravosudni dužnosnici, crkveni velikodostojnici, predstavnici diplomatskog zbora te sindikata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:01