ZARADILI OZLJEDE

FOTO: BIZARNA DRAMA TURISTA U MJESTU KOD ZADRA Sjedili na krovu i uživali u pogleduna more, a onda svi propali!

Nitko nije u životnoj opasnosti. Troje Nijemaca ostat će u bolnici - dvoje ima prijelome kralježaka, a treći potres mozga
Sveti Petar, Zadar, 150714Sinoc oko 21 sat u Svetom Petru, petorica njemackih drzavljana propali su kroz armiranu betonsku plocu starog napustenog objekta (staje) na kojoj su sjedili. Sumnja se da je ploca pukla pod njihovom tezinom, a svi su s ozljedama prevezeni u Opcu bolnicu Zadar. Prema izjavi susjeda, radi se o clanovima dvije njemacke obitelj(roditelj i djeca) koji su bili smjesteni u kuci do rusevnog objekta, a na krov objekta su se penjali radi uzivanja u pogledu u ranovecernjim satima. Takodjer, to im je bila posljednja vecer godisnjeg odmora u Svetom Petru.Na fotografiji: mjesto nesrece; na krovu su uz grickalice i pice uzivali u zalasku sunca.Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
 Luka Gerlanc / CROPIX / CROPIX

Petero Nijemaca i jedna Poljakinja, koji ljetuju u Sv. Petru kod Zadra, propali su u ponedjeljak navečer kroz ploču stare napuštene staje, gdje su se svi šestero bili popeli i sjedili. Troje je u padu i urušavanju ploče zadobilo teške tjelesne ozljede, dok ih je troje lakše ozlijeđeno, javlja Slobodna Dalmacija.

- Dobili smo dojavu nešto prije 21 sat da je u Sv. Petru više osoba propalo kroz ploču stare napuštene staje. Na ploči se napravila rupa i sve se urušilo, a dojavljeno je da su svi ozlijeđeni.

Hitna pomoć je uskoro stigla na mjesto događaja i šestero stranih državljana je zbrinuto u zadarskoj Općoj bolnici. Troje ih je teže ozlijeđeno – kazala je Nikolina Bačić iz PU zadarske.

Nitko nije u životnoj opasnosti, no troje Nijemaca ostat će u bolnici - dvoje ih je zadobilo prijelome kralježaka, dok treći, koji je zadobio udarac u glavu i prsni koš, ima potres mozga. Svi ostali su lakše ozlijeđeni, te po nogama i rukama imaju oguljotine i razderotine.

Na ploču napuštene staje popela se cijela obitelj Nijemaca, četiri muškarca u dobi od 47, 39, 36 i 16 godina, te 15-godišnja Njemica, a s njima je bila i 36-godišnja Poljakinja.

Teže su ozlijeđene Poljakinja, 15-godišnja Njemica i 39-godišnji Nijemac. Najbolje je prošao najstariji član obitelji, 47-godišnjak, koji gotovo i nije ozlijeđen.

Policija je u Sv. Petru obavila očevid, no tek treba utvrditi sve okolnosti događaja, što su na krovu napuštene staje radili i zašto su se tamo popeli. To će biti jasnije nakon što se sa stranim državljanima obave razgovori, s nekima i u bolnici.

Jasno je, međutim, već sad mještanima u Sv. Petru, onima koji žive nedaleko od napuštene staje.

- Oni tu ljetuju već nekoliko dana, fina, tiha obitelj, nikakvih problema s njima. Ali apartman u kojem su odsjeli ne gleda na more, iako su to oni jako željeli, pa su svaku večer preko balkona prelazili na ravni krov napuštene staje, odakle se vidi more.

Tako bi sjedili, grickali čips, “ćakulali”, pijuckali, sve je bilo u redu. I po danu su znali tamo sjediti i gledati more.

Ali eto, u ponedjeljak navečer ploča je propala. Jako mi ih je žao. Doslovno je nastala rupa u betonu kroz koju su pali, a onda su ih još poklopili komadi betona. Stvarno mi je žao tih ljudi... - kaže nam mještanin Sv. Petra, “prvi susjed” napuštene staje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:07