KRIZA

ESKALIRALA SELJAČKA BUNA Vijećnica HSS-a krenula stopama Jambe i poručila Beljaku da napušta stranku: Odlazim nakon 16 godina, imam pet razloga za to

“Pet razloga zašto nakon 16 godina napuštam stranku koju ste vi (Krešo Beljak, predsjednik HSS-a) doveli pred raspad. Posljednjih nekoliko mjeseci u HSS-u se događaju promjene koje potpuno mijenjaju stranku, i to ne samo svjetonazorski i ideološki nego i odnos prema samim članovima.

Uz sva događanja, drastične odluke i potpuni zaokret stranke stvarno ne znam na koji način prihvatiti silne promjene koje se događaju u HSS-u”, početak je otvorenog pisma koje je ovih dana predsjedniku HSS-a uputila Jasminka Mataušić, HSS-ova vijećnica iz Zagrebačke županije.

HSS-ov župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić kaže da ga je pismo iznenadilo jer da mu Mataušić ni na koji način nije najavila takvu odluku. - Kao grom iz vedra neba - komentira župan Kožić te dodaje: - Pokušali smo kontaktirati kolegicu kako bismo doznali o čemu se radi, ali nam je poručila da će se javiti. Službeno nije poslala nikakvu obavijest o odlasku iz stranke. Ovih dana su, naime, dva HSS-ovca napustila stranku - Mataušić i Stipe Gabrić Jambo, no predsjednik HSS-a Beljak nije komentirao niti jedan od tih odlazaka.

Mataušić je u svom pismu pobrojala pet ključnih razloga za napuštanje stranke, kao što su udaljavanje od obitelji i tradicije, potom da o ključnim pitanjima i odlukama stranke doznaju iz medija. Međutim, u stranačkim kuloarima mogla se jučer čuti glasina da je Mataušić tražila posao, no zasad je to neprovjerena spekulacija. Mataušić je inače direktorica u tvrtki Dia-Pen koja je 2016. prijavila prihod u visini od oko milijun kuna, ali godinu su završili s gubitkom od 84,5 tisuća kuna. Mataušić je kao jedan od razloga za napuštanje HSS-a navela i nedodirljivog predsjednika Beljaka. “Nedodirljivi predsjednik stranke koji provodi samovladavinu.

Atmosfera unutar HSS-a je postala loša, vi (Beljak) kao predsjednik ne komunicirate s pojedinim dužnosnicima. Nemoguće je doći do vas. Ova stranka počela je funkcionirati na principu ‘svi za središnjicu, središnjica za sebe’”, ukazala je Mataušić te dodala da je peta točka prijepora “liberalna ideologija”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:04