ŠEFU SABORA U BOLNICI

EKSKLUZIVNO ZA SLOBODNU Luka Bebić: Znao sam i prije gubiti svijest, ali liječnici ne znaju što mi je

Liječnici će predložiti Bebić obradu kojom je moguće otkriti prolazne poremećaje, a ukoliko ne prihvati sugestiju može odmah napustiti bolnicu
 ANTE ČIZMIĆ I JADRAN BABIĆ / CROPIX

Mogli ste mi donijeti “ Slobodnu Dalmaciju ”, bilo je prvo što je prozborio dobro raspoloženi Luka Bebić, predsjednik Sabora, nakon što je reportersku ekipu “ Slobodne “ u utorak oko 8.30 sati primio uz svoj bolesnički krevet u Jedinici intenzivne njege koronarne skrbi KBC-a Split.

- Evo, gospodine Bebiću, donijet ćemo Vam novine za koju minutu - obratili su se predsjedniku Sabora, otišli do kioska i kupili mu “Slobodnu”. Za razgovor s njim imali su doslovno jednu minutu, koliko je Bebić dopustio da boravimo u bolničkoj sobi.

- Ja se dobro osjećam i najradije bih išao kući. Puno mi je bolje nego li je to bio slučaj jučer . Međutim, liječnici inzistiraju da još ostanem u bolnici, kako bi mi obavili sve potrebne preglede. I prije sam imao ovakve neobjašnjive zdravstvene probleme, znao sam gubiti svijest. Zbog toga sam u nekoliko navrata u dvije-tri zagrebačke bolnice radio pretrage, kako bi liječnici otkrili o čemu se radi, no u tome nisu uspjeli - kazao nam je Bebić.

Djelatnik iz Bebićeva osiguranja zatim je ekipu iz "Slobodne" obavijestio da je minuta istekla i morali su napustiti sobu.

Predsjednik Sabora je imao mirnu noć između ponedjeljka i utorka, a već u utorak oko 8 sati nastavljeno je s pregledima. Tako su ga zatekli kako je s doc. dr. sc. Ivicom Vukovićem, kardiologom koji brine o njegovu zdravlju, napuštao angiodvoranu.

Svi nalazi uredni

- Predsjednika Sabora podvrgnut ćemo daljnjoj kardiološkoj i neurološkoj proceduri, napravit ćemo mu magnetsku rezonanciju mozga (MG) i EEG (elektro encefalografiju), odnosno snimanje moždanih potencijala, kako bismo utvrdili postoje li nekakva neurološka oštećenja. Moram istaknuti da se kod predsjednika Sabora nije radilo o srčanom udaru, što ne znači da on nema neku koronarnu bolest.

U dosadašnjim nalazima nema ni jednoga patološkog nalaza, svi su u redu. Gospodin Bebić je nestrpljiv i on bi najradije odmah kući, no moramo obaviti sve potrebne pretrage - rekao je doc. dr. sc. Ivica Vuković.

Tijekom jutarnjih sati utorka, Bebić je na Kliničkom Zavodu za dijagnostiku i intervencijsku radiologiju podvrgnut MG-u i EEG-u.

- Ti su nalazi neurološki uredni, odnosno nisu uočeni nikakvi neurološki ispadi . Sve druge obrade su napravljene i sve je u najboljem redu.

Sada nam slijedi razgovor s predsjednikom Sabora i predložit ćemo mu obradu kojom je moguće otkriti prolazne poremećaje, odnosno poremećaje koji traju kratko i nakon određenog je vremena sve u redu s organizmom. Ta obrada zahtijeva vrijeme i strpljenje.

U slučaju da Bebić ne prihvati sugestiju, on može odmah napustiti bolnicu - kazao je u srijedu popodne doc. dr. sc. Vuković.

U utorak oko 13.30 sati Luku Bebića je posjetila i Anđelka Visković, dogradonačelnica Splita, koja se u razgovoru s predsjednikom Sabora zadržala nekoliko minuta.

- Gospodinu Bebiću sam prenijela pozdrave gradonačelnika Željka Keruma i dogradonačelnika Jure Šundova, koji ga nisu mogli posjetiti jer su izvan Splita. Popričali smo i prisjetili se utakmice Hajduk – Barcelona, koju smo zajedno gledali. Zaželjela sam mu brz oporavak, a meni kao medicinskom laiku predsjednik Sabora dobro izgleda. Ujedno sam mu donijela i dar, monografiju “Banovina 1991“ i monografiju splitskih olimpijaca - istaknula je Visković, zaključuje Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:23