UKIDANJE MINISTARSTVA?

EKSKLUZIVNO ZA JUTARNJI Miro Bulj: 'Nećemo nikome više dopustiti da instrumentalizira branitelje u političke i stranačke svrhe!'

 Damjan Tadić / EPH

Ni nakon tri tjedna od neslavnog odstupa Mije Crnoje, tim Tihomira Oreškovića još se nije popunio ministrom branitelja. Iz HDZ-a poručuju kako je pitanje dana kada će biti poznat Crnojin nasljednik, ne otkrivajući njegov identitet.

Saborski zastupnik iz Most-a Miro Bulj za Jutarnji je izjavio kako je za ministra branitelja 'na stolu' nekoliko imena, a za ono pravo Most će uskoro dati svoju suglasnost. Ni Bulj nije želio otkriti tko su to HDZ-ovi kandidati za vruću fotelju ministra branitelja, jer kaže Bulj, otprije je poznat stav Mosta da se ne ide sa imenima u javnost dok netko na neku funkciju ne bude i službeno potvrđen.

Posljednjih dana Pero Ćorić iz HSP-a AS, koalicijskog partnera HDZ-a u Domoljubnoj koaliciji, više puta je ponovio kako se njegova stranka zalaže za ukidanje Ministarstva branitelja i osnivanje Ureda branitelja u sklopu Mininistarstva obrane koji bi se bavio problemima sudionika Domovinskog rata.

- O tome da li Ministarstvo branitelja treba opstati ili ne, stav Mosta je da odluku treba donijeti braniteljska populacija. Dakle, prijedlog Mosta je da se o tom pitanju provede javna rasprava u kojoj će sudjelovati sve braniteljske udruge, kao i sve druge udruge i organizacije proizašle iz Domovinskog rata – kazao je Miro Bulj.

Ono što je bitno naglasiti kad govorimo o ovoj temi, dodao je Miro Bulj, to je da se braniteljska populacija ne smije instrumentalizirati u političke svrhe.

- Kao partner u Vladi, Most više neće dopustiti nikome da manipulira s braniteljima i instrumentalizira ih u političke i stranačke svrhe, kao što su to činile bivše HDZ-ove Vlade, nerijetko i preko samog Ministarstva branitelja – zaključio je Miro Bulj, saborski zastupnik Mosta iz Sinja i član Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:47