PREGOVORI U WESTINU

EKSKLUZIVNO: U SDP-u SUMNJAJU DA PETROV SPAŠAVA KARAMARKA 'Za vrijeme sastanka mu je pobjeglo: HDZ će puknuti ako ne bude u Vladi'

Čelniku MOST-a pobjegla je rečenica koja je zgrozila Zorana Milanovića
 CROPIX

Osnivaču i čelniku Mosta, metkovskom gradonačelniku Boži Petrovu tijekom pregovora s vodstvom lijeve koalicije doslovno je izletjela rečenica zbog koje su svi sudionici sastanka ozbiljno posumnjali da je Petrov u misiji spašavanja HDZ-a, odnosno Tomislava Karamarka.

- Ako HDZ neće sudjelovati u Vladi, oni će puknuti - doslovno je, prema tvrdnji jednog od sudionika sastanka, izgovorio Petrov, na što su pregovarači s lijeve političke opcije na sekundu zastali i pogledali se.

U srijedu poslijepodne čelni ljudi Mosta, Petrov, Drago Prgomet i Ivan Lovrinović, u hotelu Westin počeli su razgovore o formiranju nove Vlade s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, potpredsjednikom SDP-a Brankom Grčićem, predsjednicom HNS-a Vesnom Pusić i predsjednikom IDS-a Borisom Miletićem.

Kada je Mosta iznio prijedlog za formiranjem Vlade u kojoj bi sudjelovali SDP, HDZ i Most, Milanović je pitao.

- Kako to mislite? SDP s HDZ-om u koaliciji? - počeo je Milanović, na što je Petrov, kako nam prepričava naš sugovornik, doslovno rekao da će “HDZ puknuti ako ne bude sudjelovao u Vladi”.

Ova rečenica očigledno je bila i povod za zaključak SDP-ovaca i njihovih partnera da je Most (ili barem Petrov) s idejom velike koalicije na tragu spašavanja Tomislava Karamarka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:39