U REŽIJI USKOKA

EKSKLUZIVNO Specijalni izvještaj o tajnoj operaciji 'Gradonačelnica':Kako je Sandra Švaljek htjela sklopiti pakt s HDZ-om!

Jedna neočekivana svjedokinja. Dvije odluke Županijskog suda. Tri nove optužbe. Dokumenti o 500 umjetnina. Povratak u pritvor. Zamjenica koja čeka svoju šansu. I odvjetnici koji poručuju: Izaći ćemo van s detaljima kako su istražitelji prijetili svjedocima..

Ponovno pritvaranje zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića iznenadilo je sve aktere hrvatske političke scene, kao i cjelokupnu hrvatsku političku javnost, osobito nakon svih obrata što su se dogodili tijekom ovoga utorka, piše Globus.

Još u ponedjeljak 9. ožujka nitko se tome nije nadao. Upravo toga dana, kao i tijekom cijeloga vikenda, sastao sam se i porazgovarao s nekolicinom visokih dužnosnika raznih političkih stranaka koji su me, svatko sa svoje strane i sa svojim argumentima, upoznavali s detaljima stvaranja jedne sasvim nove, alternativne strukture u upravljanju Gradom Zagrebom, u kojoj je središnje mjesto trebalo pripasti zamjenici gradonačelnika Sandri Švaljek.

Međutim, ovo što se sada, u utorak, dogodilo kao da taj, alternativni plan stavlja u zapećak. No možda su to ipak samo prvi dojmovi, nije isključeno da će idućih dana doći do nekih novih preokreta.

Bandić je ponovno pritvoren iz dva razloga.

Jedan je ometanje kaznenog postupka, poticanjem svjedoka na davanje lažnog iskaza, a drugi krivotvorenje određenih dokumenata, vezanih za neke slike i skulpture što su svojedono nađene u Bandićevoj vikendici.

Dio hrvatske političke sklon je komentarima da samim time što je u relativno kratko razdoblju i drugi put završio u pritvoru, Milan Bandić zapravo i nema tako jako političko zaleđe kao što je mislio.

Iz krugova bliskih HDZ-u čuo sam i za tezu da je Bandić u svojoj neposrednoj blizini, među svojim najbližim suradnicima, imao 'krticu' koja ga je izdavala USKOK-ovim istražiteljima.

Naravno, tu je tezu nemoguće dokazati, piše Globus.

Odlukom Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda o ponovnom pritvaranju Bandić je na neki način 'poboljšao' svoj položaj u odnosu na situaciju u kakvoj se nalazi prije. Tako je to interpretirao odvjetnik, rekavši da Milan Bandić trenutačno u pritvoru ima više ovlasti nego što je to imao na slobodi, budući da će ponovno moći odlučivati o sudbini Zagreba - iako će sljedećih dana njegova adresa biti - Remetinec.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 19:36