UMRO JE USLIJED SEPTIČKOG ŠOKA

EKSKLUZIVNO Jutarnji u posjedu nalaza obdukcije: Đuro Brodarac preminuo od jakog krvarenja!

Jednostavno rečeno, Brodarac je umro od jakog krvarenja na nekom od organa bogatim tkivom što je posljedica upalnog procesa

>>>>>> NOVO 17:24 - Ministar zdravstva Darko Milinović izjavio je danas da je preminulom umirovljenom generalu Đuri Brodarcu u Kliničkom bolničkom centru Osijek pružena najveća moguća razina zdravstvene zaštite. "Ono što sam jučer rekao da ću prekontrolirati, je li zdravstveni sustav reagirao sukladno svojim mogućnostima - jest. U kliničkom bolničkom centru Đuro Brodarac imao je najveću razinu zdravstvene zaštite koja je moguća u Hrvatskoj. Nažalost, nije se uspjelo", rekao je Milinović okupljenim novinarima ispred Banskih dvora nakon sjednice Vlade.





Milinović je dodao da o nalazima obdukcije ne može govoriti jer se "mora zadržati razina dostojanstva".

16:00 - OSIJEK - Rezultati obdukcije tijela Đure Brodarca stigli su u četvrtak na Županijski sud u Osijek, a njima je potvrđeno da je Brodarac umro od sepse. No, riječ je tek o preliminiranoj dijagnozi.

- Riječ je o preliminarnim rezultatima, zato što su još radi pretrage uzeti uzorak krvi za toksikološku analizu, te materijal za histološku analizu. Kad te dvije analize budu gotove onda će doći konačno mišljenje liječnika obducenta o uzroku smrti - izjavio je predsjednik Županijskog suda Ninoslav Ljubojević.

OSIJEK - Obdukcija preminulog generala Đure Brodarca obavljen je jučer, a u popodnevnim satima bili su poznati nalazi.

Kako ekskluzivno doznajemo od dobro obaviještenih izvora, patohistološki nalaz je potvrdio da je Brodarac preminuo usljed septičkog šoka koji je nastao zbog difuznog petehijalnog krvarenja ili točkastog krvarenja parenhimskih organa. To je jednostavnije rečeno znači da je Brodarac umro od jakog krvarenje na nekom od organa bogatim tkivom odnosno bubrezima, plućima, slezeni što je posljedica upalnog procesa.

General je imao krvarenje iz mnogobrojnih kapilara što se moglo dogoditi zbog stresa ili pada imuniteta. Laički rečeno, zbog upalnog procesa uzrokovanog bakterijom razvila se sepsa. General je inače bolovao od šećerne bolesti koja je ostavila traga na njegovom zdravlju.

Podsjetimo, Đuro Brodarac, general i bivši sisačko-moslavački župan preminuo je u srijedu u 67. godini u Osječkoj bolnici. Njegov odvjetnik Petar Šale smatra da je za smrt odgovorna država i zatvorski sustav . Ministarstvo pravosuđa ispitat će sve okolnosti.

'Bio je i ostao častan general pobjedničke vojske'

SISAK - Bez ljudi kakav je bio Đuro Brodarac nikada ne bi bilo slobodne demokratske Hrvatske. Bio je među prvima u obrani Hrvatske, bio je među najboljima. Meni kao ratnom ministru unutarnjih poslova, on je bio jedan od najboljih načelnika policjijskih uprava. Nikada ga nitko nije mogao naći u skloništu, čak i u vrijeme najžećih napada na Sisak, nikada nije štedio sebe - rekao Ivan Jarnjak, potpredsjednik hrvatskog Sabora na komemoraciji preminulom generalu Đuri Brodarcu, koju je organizirala Županijska organizacija HDZ-a Sisačko-moslavačke županije u velikoj sali Hotela Panonija.

Na komemoraciji su sudjelovali brojni politički uglednici, ali ne i članovi obitelji umrlog generala.

- Budimo ponosni što smo bili prijatelji, poznanici, suborci generala Brodarca. Bio je i ostao častan general pobjedničke vojske, koji je obranu čestitsti stavio iznad svega, pa i ispred života - rekao je ministar branitelja Tomislav Ivić.

Ivan Šantek, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a koje je Đuro Brodarac bio član, istaknuo je kako je Đuro Brodarac morao umrijeti daleko od svoje kuće i obitelji pripremajući se za za još jednu bitku, obranu svoje častio i časti Domovinskog rata. M. Piškor

SISAK - Prema dogovoru obitelji, te ministarstava unutrašnjih poslova i branitelja, pokop preminulog Đure Brodarca bit će u petak, 15. srpnja u 17 sati na središnjem gradskom groblju Viktorovac u Sisku.

General Brodarac bit će pokopan uz sve najviše vojne i državničke počasti. Kako doznajemo, tijelo umrlog Brodarca u srijedu navečer prebačeno je iz osječke bolnice gdje je umro, u Sisak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:00