NOVI GLOBUS OTKRIVA

EKSKLUZIVNO Bandićevi suradnici šapuću: On se ne priprema za još četiri godine, nego za još osam

Pripreme za kampanju počeo je s dijetom: smršavio je 12 kilograma. Otvorio je profil na Facebooku i Twitteru, kanal na Youtubeu, vodi blog...

Velika gužva posljednjih dana vlada oko zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Glumci, sportaši, poduzetnici, predstavnici civilnih udruga, predsjednici gradskih četvrti, nezadovoljni SDP-ovci i drugi već tjednima pokušavaju dobiti prijem kod gradonačelnika, piše Globus .

Dio njih do Bandića pokušava doći tijekom jednog od njegovih brojnih obilazaka Zagreba. Prilaze mu, pružaju ruku, pitaju za zdravlje i mole za termin. Drugi pak kopaju po starim telefonskim imenicima i traže brojeve Bandićevih prijatelja.

Bandićeve suradnike pak nazivaju PR agencije. Raspituju se je li zagrebački gradonačelnik već nekog angažirao i nude svoje usluge.

“Ako treba, može i besplatno”, pregovaraju PR-ovci. Neki od njih po Zagrebu već se hvale kako je Bandić upravo njih angažirao.

Svi oni predosjećaju da bi Milan Bandić mogao opet dobiti izbore.

I svi žele dio kolača.

A Bandić samo nezainteresirano kima glavom i preusmjerava ih protokolu.

Iako posljednjih dana trči s jednog mjesta na drugo, presvlači se u autu, otvara izložbe i sportske turnire, lopata s radnicima zimske službe i glumi Batmana, naći će on vremena i za te sastanke.

Svaki glas je bitan.

A sve je počelo s jednom običnom prirodnom pojavom – snijegom.

Nakon što je protekli vikend snježni pokrivač metropolu doveo do kolapsa, Bandić se prekrižio, okrenuo prema nebu, zahvalio Bogu i krenuo u kampanju.

Ne trepnuvši otkazao je službene posjete Ljubljani i Berlinu, smijenio je kompletni stožer SDP-ove Zimske službe i postavio sebe na čelo. Angažirao je vatrogasne jedinice, pozvao studente, branitelje i nezaposlene, dao im lopate u ruke i 25 kuna po satu i organizirao najveću radnu akciju od Univerzijade.

“Meni je telefon zvonio cijeli dan. Ljudi su molili da li mogu nekog njihovog gurnuti preko reda u radnu akciju”, prepričava mi jedan Bandićev pročelnik.

Poput neumorne političke životinje Bandić je naoružan lopatama i ralicama pojeo medijski prostor.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:41