AKCIJA SPAŠAVANJA

DVODNEVNA POTRAGA BEZ REZULTATA Više od 50 HGSS-ovaca na Biokovu traži nestalog Čeha

Nakon dva dana traganja za nestalim češkim turistom na Biokovu, danas je pokrenuta još intenzivnija akcija u koju su se uključili dodatni resursi HGSS-a, javlja Gorska služba spašavanja.

U subotu se u večernjim satima uputilo petero članova HGSS-a sa četiri potražna psa i termovizijkom kamerom koji su prenoćili na planinarskoj kući na Bukovcu kako bi preko noći i u ranim jutarnjim satima pretražili jedno od „vrućih“ područja koje je spašavateljima zanimljivo zbog lociranja telefona nestale osobe. Istovremeno su se u zapovjednom vozilu HGSS-a pripremaju karte i plan potrage za nedjelju.

Rano jutros helikopterom HRZ-a u tri naleta na Biokovo je prebačeno 47 članova HGSS-a koji će detaljno pretražit planinarske staze i puteve na samom vrhu Biokova.Uz tragače na terenu su i tri tehnička tima koji će pretražit vrlo strme predjele i kuloare koji su se u prijašnjim akcijama traganja na Biokovu pokazali kao „alternativni pravci“ turistima koji su pokušali skratit put, a najčešće su upravo ti pravci bili pogubni za njih.

U akciji trenutno sudjeluje 60 članova HGSS-a iz stanica Bjelovar, Dubrovnik, Makarska, Split, Šibenik te dežurna ekipa letača spašavatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 03:56