SUPRUGA KAO ŽRTVA

Dunja Gotovina vraća se u MORH? Kotromanović: Bila je žrtva politike jer je supruga Ante Gotovine

Dunja Gotovina, supruga umirovljenog generala Ante Gotovine, više od pet godina čeka povratak na posao u Ministarstvo obrane. Upravni sud je 2006. godine MORH-u naredio da je mora vratiti na posao no to se nije dogodilo. Razgovaralo se bilo i da je se zaposli kao predavača Vojnom učilištu no to na kraju nije ostvareno. Bivši ministar Berislav Rončević umirovio ju je 2004. godine u činu pukovnice uz objašnjenje da je neperspektivna časnica. No, u to je tada malo tko vjerovao i bilo je jasno kako je riječ o političkom masnevru HDZ-a.

Dunja Gotovina se žalila zbog nezakonitog otkaza i dobila spor koji nikad nije ispoštovan. Državno odvjetništvo, koje zastupa MORH, i nadalje inzistira na nagodbi i Dunji Gotovini nudi naknadu za neisplačene plaće, a ona traži povratak na posao . U DORH-u tvrde kako su početkom prošlog mjeseca odaslali prijedlog novčane nagodbe ali da na njega još nisu dobili odgovor.

Od odluke Upravnog suda o povratku Dunje Gotovine na posao izmjenila su se tri ministra obrane i niti jedan nije proveo odluku suda.

Novi ministar obrane Ante Kotromanović kaže kako će se raspitati oko cijelog slučaja ali da oko poštivanje odluka suda nema spora . “Ako sud presudi da se Dunja mora vratiti na posao u Ministarstvo obrane, ona će biti vraćena na posao“, odlučno tvrdi ministar koji je bio ratni suborac Ante Gotovine ali je i privatno prijatelj s Antom i Dunjom Gotovinom. Prema njegovim riječima „Dunja Gotovina je bila žrtva politike i kolateralna žrtva jer je supruga Ante Gotovine“.

Kotromanović podsjeća da je „Sanader započeo Akcijski plan za hvatanja Gotovine u sklopu kojeg je i Dunja Gotovina ostala bez posla. Meni je tada bilo jadno gledati kako se država ponaša prema Dunji samo zato jer je supruga generala Gotovine“, naglašava Kotromanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:26