POSAO STOLJEĆA

Đukanovićev prijatelj otima posao Konstruktoru i IGH-u

Crna Gora, Podgorica, 151009.Premijerka Jadranka Kosor uz predsjednika Vlade Crne Gore Mila Djukanovica i predsjednika Vlade Republike Srbije Mirko Cvetkovic otvorila je pocetak radova na autocesti Bar - Bolajri u mjestu Biocu. Izvrsitelj radova je Hrvatski konzorcij na celu sa splitskim Konstruktorom i zagrebackim IGH i Tehnikom. Na fotografiji: premijer Republike Srbije Mirko Cvetkovic, premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Vlade Crne Gore Milo Djukanovic.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

Sutra se povodom projekta izgradnje autoceste Bar-Boljare u Podgorici sastaju predstavnici vlade Crne Gore i izraelsko-grčkoga građevinskog konzorcija "Aktor-HCH", piše Slobodna Dalmacija .

Razgovorima će prisustvovati crnogorski ministar prometa Andrija Lompar i Dragan Perović, crnogorski poduzetnik i predstavnik "Aktor-HCH".

Projekt izgradnje autoceste u Crnoj Gori vrijedan 2,77 miljardi eura sve je dalje od splitskog "Konstruktor-inženjeringa" i zagrebačkog "IGH".

Naime, Dragan Perović vrllo je blizak prijatelj crnogorskog premijera Mile Đukanovića , te je konkurencija hrvatskim tvrtkama za "posao stoljeća". Perović godinama živi u Grčkoj, a ulaže u nekretnine i hotelski biznis u Crnoj Gori, dok je zajedno s Grcima osnovao crnogorsku banku “First financial bank-FFB”.

Ponuda grčkog konzorcija je za milijardu eura viša od hrvatske, no vlada Crne Gore će na sutrašnjem sastanku tu cijenu pokušati sniziti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:40