AMERIKANKA 'NESTALA'

Dubrovnik: Policija je tražila 5 sati, a ona lumpovala na jahti s bogatim Rusima?!

Cimeri mlade Amerikanke prijavili su njezin nestanak kada se nije vratila kući ujutro, a rekla je da joj nije dobro
Tivat, Crna Gora, 090711.Porto Montenegro u Tivtu, nauticko - turisticki centar s marinom za megajahte, koji je za otvaranja prije dvije godine najavljivan kao buduce najmodernije odrediste Sredozemlja za bogatu klijentelu otvorio je vrata dvaju novih rezidencijalnih objekata.Na slici: Jahte u Tivatu.Foto: Zoran Kusalo / CROPIX
 Zoran Kusalo / CROPIX

Zahvaljujući predanoj akciji dubrovačke policije, za samo pet sati efektivne potrage pronađena je američka državljanka Purnima A.A. (27) iz New Yorka za koju se sumnjalo da je nestala pod nepoznatim okolnostima, piše Slobodna Dalmacija .

Mlada Amerikanka indijskog podrijetla u četvrtak navečer se u društvu dvojice prijatelja iz SAD-a, u dobi od 26 godina, nalazila unutar povijesne jezgre Grada. Oko 22.30 sati im je rekla kako se osjeća umorno i pospano te se s njima pozdravila i krenula prema unajmljenom apartmanu u Ulici Petra Krešimira IV. na gradskom predjelu Ploče.

Njezini je ‘cimeri’, međutim, nisu našli u trenutku kad su se u sitne sate, poslije ponoći, vratili u apartman. Kako se Purnima ni ujutro nije vratila, njezin su nestanak oko 9 sati prijavili policiji koja je odmah krenula u potragu. Pritom im je pomogla i činjenica da su uza se imali “svježe” fotografije koje su upravo tijekom zajedničkog odmora načinili njezini prijatelji.

Policija se raspitivala po ulicama te po dubrovačkim kafićima i restoranima, a fotografije je pokazivala brojnim turistima i Dubrovčanima. Nakon potrage, koja je trajala tek nešto dulje od pet sati, oko 14.20 sati Purnima je živa, zdrava i neozlijeđena pronađena u ulici Iza Grada, nedaleko od povijesne dubrovačke jezgre.

Policija za javnost nije ništa priopćila o tom slučaju koji je “alarmirao i digao na noge” sve operativce. Neslužbeno smo doznali kako je djevojka, nakon rastanka od prijatelja, prema apartmanu krenula preko Pila. Na tom je platou ispred zapadnog ulaza u Grad, navodno, susrela dvojicu Rusa koji su je pozvali da s njima krene u provod na njihovu jahtu, na vezu u ACI-jevoj marini u Komolcu.

Poslušala ih je te su u Komolcu, navodno uz iće i brojno piće, proveli razuzdanu noć. No tijekom noći se uopće nije javljala nikom od prijatelja niti ih na bilo koji drugi način izvijestila gdje se i s kim u društvu nalazi. Slučaj je pronalaskom mlade Amerikanke za policiju stavljen ad acta.

Ali, da potraga nije imala sretan završetak, Dubrovnik bi zacijelo ponovno postao “grad slučaj u kojem netragom nestaju mlade turistkinje”. Poučeni lošim iskustvom iz još uvijek neriješenog nestanka mlade Australke Britt Lapthorne koja je, igrom slučaja, vršnjakinja Amerikanke, policija je brzo reagirala i našla Purnimu, navodi Slobodna Dalmacija .

Prisjetimo se: potraga za Britt pokrenuta je u rujnu 2008., tek peti dan po nestanku. No, ni najveća potraga za nestalom osobom u Hrvatskoj nije dala rezultat, sve dok 20 dana po njezinu nestanku tijelo nije isplivalo na površinu mora u uvali Danče. Uzrok smrti ni do danas nije poznat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:41