SVETO IME

Dubrovačke HDZ-ovke ustale u zaštitu digniteta premijerke: Zovite ju Jadre, a ne Jaca!

'Ovdje, naime, nije riječ o imenici odmila kojom se izriče pažnja, simpatija, nježnost. Ovdje je, u najmanju ruku, riječ o rugalici kako bi se tim, sada već pogrdnim nadimkom iskazalo sve negativno u odnosu na osobnost gđe Jadranke Kosor'
 Goran Mehkek / CROPIX

DUBROVNIK - Dubrovačka Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski“ ustala je u zaštitu ženskog digniteta premijerke i predsjednice stranke, Jadranke Kosor , koju, smatraju, podrugljivo nazivaju Jacom.

Gradska vijećnica i predsjednica "Katarine Zrinski“ u Dubrovniku, Dubravka Marunčić održala je press konferenciju naslovivši je "Jadranka-Jadre“, te je dala naslutiti koji je povod sazivanju novinara.

- Ovdje, naime, nije riječ o imenici odmila kojom se izriče pažnja, simpatija, nježnost. Ovdje je, u najmanju ruku, riječ o rugalici kako bi se tim, sada već pogrdnim nadimkom iskazalo sve negativno u odnosu na osobnost gđe Jadranke Kosor - rekla je Dubravka Marunčić, istaknuvši kako bi hrvatska inačica promjene ženskog imena kao znaka simpatije od Jadranke napravila Jadru.

Ne Jacu, kako je prema stavu dubrovačkih HDZ-ovaka dio javnosti nakon njenog istupa za okruglim stolom o ravnopravnosti spolova, "nazivaju sa sladostrašću“.

Dubrovačka "Katarina Zrinski“ je svojim istupom željela ukazati na "nekorektnost dijela javnosti i medija, u prvom redu prema integritetu žene uopće, a onda i premijerke i predsjednice HDZ-a“.

Možda je slučajnost što je pressica sazvana dan prije najavljenog dolaska premijerke Kosor u Dubrovnik, na proslavu Dana Županije i blagdana sv. Leopolda Mandića. A možda i nije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:46