LUKSUZNA NEKRETNINA

Država za 7 mil. kn prodaje Zagorčev stan

 EPH

Luksuzno uređen stan na drugom katu zgrade u zagrebačkoj Ulici Pavla Hatza 1, koji je bio u vlasništvu umirovljenog generala Vladimira Zagorca, država je odlučila prodati za nešto više od sedam milijuna kuna. Stan od 311 metara kvadratnih ponudit će se na dražbi 15. ožujka u 9 sati na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, a svi zainteresirani kupci bivši Zagorčev stan moći će razgledati 11. ožujka.

Prema oglasu objavljenom na Očevidniku nekretnina i pokretnina koje se prodaju u ovršnom i stečajnom postupku, sud je odluku o prodaji donio potkraj prosinca lani, a nekretnina se neće moći prodati ispod dvije trećine utvrđene vrijednosti, odnosno ne za manje od 4,73 milijuna kuna.

No, prije nego što uopće pristupe dražbi, zainteresirani kupci morat će sucu Općinskog suda koji vodi prodaju nekretnine pokazati potvrdu o uplaćenoj jamčevini koja iznosi 10% utvrđene vrijednosti nekretnine, dakle 700.000 kuna. Prodaje se po načelu viđeno-kupljeno.

Pravna bitka države u vezi s prodajom tog stana trajala je gotovo šest godina. Država, podsjetimo, želi namiriti dug od 39 mil. kuna i 17 mil. sudskih troškova zbog Zagorčeve pronevjere dragulja vrijednih 5 mil. dolara. Zagorec je u aferi dragulji pravomoćno osuđen, 2013. je uvjetno pušten, a kaznu je formalno odslužio lani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:20