'SINDIKALIZAM IZ BUSIJE'

'DRUGI ĆE IĆI U ŠTRAJK, A ON ĆE SJEDITI U ZASJEDI I NAPADATI' Ribić odgovorio na Stipićeve napade

Zagreb, 310513.Banski dvori.Celnici sindikata javnih i drzavnih sluzbi dolaze na sastanak mirenja s ministrom Mirandom Mrsicem u Vladi. Povod sastanka je generalni strajk koji su sindikati najavili za 05. lipnja. Sastanak nije otvoren za medije. Na fotografiji: Vilim Ribic.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić promptno je danas odgovorio predsjedniku Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod Željku Stipiću, koji ga je optužio da provodi "odgođeni sindikalizam", poručivši kako se Stipić već godinama služi "sindikalizmom iz busije".

ŠTRAJKA NEĆE BITI! Vlada i sindikati dogovorili se u posljednji trenutak

Stipić je danas objavio da neće potpisati sporazum s Vladom o povećanju plaća javnih i državnih službenika nakon što Hrvatska ostvari gospodarski rast jer je to "odgođeni sindikalizam", čiji je navodni autor Ribić zajedno s Ivom Sanaderom i Jadrankom Kosor.

'NE PADA MI NA PAMET ŠTRAJKATI DOK ZEMLJA GRCA U PROBLEMIMA' Čak 62 posto Hrvata protiv štrajka sindikata

"Nesuvisla fraza o 'odgođenom sindikalizmu' može nastati samo u glavi sindikalnih i Vladinih diletanata koji o poslu za koji primaju velike plaće ništa ne znaju. Upravo su u Sloveniji potpisali ugovor kojim se Vlada obavezuje za godinu i pol dana vratiti smanjenje plaća od 3 posto", ističe Ribić u priopćenju.

To rade u svim zemljama svijeta kada Vlade imaju proračunske teškoće i smanjuju prava zaposlenima, a s druge strane sindikati ne pristaju na trajno smanjenje prava, tvrdi Ribić dodajući kako je to način da se postigne kompromis.

Stipić nije najavio štrajk, ali je pri tome najradikalniji. On zna da će za njega drugi ići u štrajk i potpisivati sporazume. Drugi će preuzimati odgovornost, a on će sjediti u zasjedi i napadati što god oni naprave. To je već godinama "sindikalizam iz busije", poručio je Ribić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:15