METEOROLOGIJA

DRASTIČNO POGORŠANJE Zbog moguće snažne oluje objavili niz upozorenja, slijedi veliko zahladnjenje

Najviša temperatura u Zagrebu u četvrtak neće prijeći 15 stupnjeva, dok je današnji maksimum bio 26

Nakon toplog i sparnog prvog dijela dana, u dijelovima unutrašnjosti u srijedu poslijepodne bilo je pljuskova s grmljavinom, što je samo uvod u veliku promjenu vremena koja će uslijediti do kraja srijede te tijekom četvrtka.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, do kraja srijede lokalno je moguće i olujno nevrijeme, a u noći na četvrtak stiže jače naoblačenje sa sjeverozapada koje će uz pljuskove i grmljavinu zahvatiti veći dio države.

U gorju, na sjevernom Jadranu te u središnjoj Hrvatskoj mjestimice se očekuje obilnija oborina, a najmanje kiše past će na južnom Jadranu.

Meteoalarm je za veći dio Hrvatske objavio žuta upozorenja zbog mogućeg grmljavinskog nevremena. Žuti alarm znači da vremenski uvjeti potencijalno mogu biti opasni.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjereno jugo, koje će na sjevernom dijelu postupno okrenuti na buru. U većini krajeva osjetno hladnije, uz temperaturu zraka između 11 i 16, a na sjevernom Jadranu od 14 do 19. U Zagrebu najviša dnevna temperatura ne bi trebala prijeći 15 Celzijevih stupnjeva. U Slavoniji i Dalmaciji dnevna temperatura uglavnom između 20 i 25 °C.

Promjenljivo do pretežno oblačno s kišom ili pljuskovima s grmljavinom bit će i u petak te u noći na subotu. Mjestimice je moguća i obilnija kiša osobito su središnjim i gorskim krajevima unutrašnjosti. Potkraj subote i u nedjelju smirivanje i djelomično razvedravanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:42