IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

DRAMA U ZRAČNOJ LUCI U ZADRU Avion iz Njemačke sletio bez kotača: 'Velika je sreća da se nije zapalio!'

Iako je zaribao pistom, zrakoplov se srećom nije zapalio, a pilot je prošao bez ozljeda

Jučer poslijepodne u Zračnoj luci Zadar dogodila se zrakoplovna nesreća: njemački državljanin svojim je privatnim zrakoplovom morao sletjeti na trup jer mu se zadnji stajni trap zbog kvara nije uspio spustiti!

Kako doznaje Zadarski.hr, u trenutku nesreće u zrakoplovu je bio samo 57-godišnji njemački državaljnin koji je svojim privatnim zrakoplovom tipa Diamond DA-42 letio iz Splita u Zadar. U trenutku kad je pokušavao sletjeti na pistu zadarskog aerodroma, zadnji stajni trap, dio zrakoplova namijenjen za njegovo sigurno polijetanje, slijetanje i kretanje rulanje po tlu, nije se mogao spustiti.

Njemački pilot nije imao izbora nego sletjeti na trup, "trbuh", zrakoplova. Iako je zaribao pistom, zrakoplov se srećom nije zapalio, a pilot je prošao bez ozljeda. Informaciju o nesreći na Zračnoj luci Zadar potvrdili su nam u Agenciji za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

"Dana 9. travnja 2015. godine, oko 17:15 sati prema lokalnom vremenu, u Zračnoj luci Zadar došlo je do slijetanja na trup zrakoplova Diamond DA-42, stranih registarskih oznaka. U zrakoplovu se nalazio samo pilot, strani državljanin, no nije pretrpio nikakve ozljede.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o ozbiljnoj nezgodi obaviještena je odmah po događaju od strane djelatnika Hrvatske kontrole zračne plovidbe i operatora Zračne luke Zadar"- doznajemo od Agencije čiji su istražitelji Odjela za istrage nesreća u zračnom prometu proveli su očevid na mjestu ozbiljne nezgode, te pokrenuli istragu.

Što je uzrok nesreći bit će poznato nakon završene sigurnosne istrage, a rezultati će biti javno objavljeni na internet stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:08