ODJEDNOM SE SRUŠIO

DRAMA NA DINARI Planinar umro usred uspona, prijatelj ostao uz njega satima dok se HGSS nije probio

Nesretni se član Planinarskog kluba 'Junac' s prijateljem penjao na najviši vrh Dinare - Sinjal
 HGSS

Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja Šibenik u četvrtak nešto prije 19.30 sati stigao je poziv u pomoć s Dinare. Nesretni se planinar, član Planinarskog kluba 'Junak' iz Zagreba, s prijateljem iz kluba penjao na najviši vrh Dinare - Sinjal, kad se odjednom srušio i prestao disati, javlja HGSS.

Iako se spuštao mrak i vjetar je pojačavao snagu spašavatelji su krenuli u akciju izvlačenja planinara koji je ostao uz svog preminulog prijatelja. Zahvaljujući iskustvu planinar je našao zavjetrinu i dobro se utoplio do njihova dolaska.

Radilo se o teško pristupačnom području za terensko vozilo te je trebalo dosta hoda do mjesta nesreće gdje su HGSS-ovci stigli tek u 23.45 sata. Za to vrijeme drugi tim spašavatelja izvlačio je tijelo s mariner nosiljkom.

Treći tim spašavatelja je zbog nedostatka terenskog prijevoza bio rezerva i koordinirao akcijom s mjesta podno Dinare znanom kao 'Markov grob'.

Nakon vrlo zahtjevnog izvlačenja, tijelo je predano mrtvozorniku u 5.10 sati. U akciji je sudjelovao 21 hrabri spašavatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:56