POLITIČKI TRANSFER

DRAGO PRGOMET OSTAO BEZ ZASTUPNICE Gordana Rusak učlanila se u klub HSLS-a: 'Oni od osnutka okupljaju intelektualce, stručnjake...'

 Goran Mehkek / CROPIX

Saborska zastupnica Gordana Rusak, koja je u hrvatski parlament izabrana s liste Mosta, a nakon razlaza Drage Prgometa s Mostom pojavila se na osnivačkoj skupštini njegove stranke HRID, prešla je u klub saborskih zastupnika HSLS-BUZ, koji su dio vladajuće koalicije.

Ovu je vijest u ponedjeljak potvrdila glasnogovornica HSLS-a Sanele Dropulić preko priopćenja:

U osmom sazivu Hrvatskog sabora, Klubu saborskih zastupnika HSLS-BUZ kojega čine Darinko Kosor i Dario Hrebak u ime HSLS-a te Milivoj Špika u ime Bloka umirovljenici zajedno, pridružila se i saborska zastupnica prof. dr. sc. Gordana Rusak.

- Kao znanstvenica potvrđene i dugogodišnje bogate karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te stručnjakinja za visoko obrazovanje u jesen 2015. godine odlučila sam se uključiti u izborni proces i to kao neovisna kandidatkinja na platformi MOST-a. Nikada nisam bila član niti jedne političke stranke do ovih izbora i u izborni proces sam ušla isključivo kao nezavisni stručnjak s bogatom akademskom karijerom, materijalno osigurana i čistih namjera.

Nakon izbora postala sam saborska zastupnica. Razvojem političke situacije moje želje da djelujem u politici u pravcu razvoja i unapređenja znanosti i obrazovanja nisu se razvijale u željenom pravcu. Imajući na umu da je HSLS od svog osnutka uvijek oko sebe okupljao intelektualce, stručnjake i znanstvenike koji su stavljali interes Hrvatske na prvo mjesto, smatram da svoje djelovanje kao neovisne saborske zastupnice upravo trebam usmjeriti kroz Klub zastupnika HSLS-BUZ. - izjavila je Gordana Rusak.

- Uključivanje saborske zastupnice prof. dr. sc. Gordane Rusak u Klub HSLS-BUZ bit će izniman doprinos radu HSLS-a u Hrvatskom saboru i očekujemo njen velik angažman na izgradnji modernog, liberalnog političkog centra. Pristupanjem prof. dr. sc. Gordane Rusak naš je program dobio značajan poticaj i za učinkovitiji razvoj znanosti i obrazovanja što ćemo svakako, ne samo u redovima HSLS-a nego i Domoljubne koalicije, znati cijeniti!“ - izjavio je predsjednik Kluba zastupnika HSLS-BUZ, Dario Hrebak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:45