KAKO DOŠLI TAKO ODLAZE

Drago Pilsel odlazi s Pantovčaka i vraća se novinarstvu!

Josipović je ostao je bez još jednog suradnika. Nakon Rakara i Mlinarića odlazi i Pilsel
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Ivo Josipović ostao je bez još jednog suradnika. Nakon Marka Rakara i Mate Mlinarića u Uredu Predsjednika više neće raditi niti Drago Pilsel.

- Gospodin Pilsel izrazio je želju da se u budućnosti nastavi baviti novinarstvom, a ne radom u Uredu Predsjednika - prioćeno je danas iz Josipovićeva ureda.

Pilselova karijera na Pantovčaku završila je samo 19 dana nakon što ga je Josipović predstavio kao pročelnika za analitiku, a svemu je “kumovala” kolumna koji je Pilsel jučer objavio na jednom lokalnim portalu. Kolumna je puna prostih i uvredljivih izraza. Pilsel se vrlo ružnim riječima obrušio na neke kolumniste.

Još jučer su iz Ureda predsjednika na Pilselov istup reagirali vrlo mlako pravdajući se kako njegovi stavovi ni na koji način ne održavaju stavove Ureda te kako Pilsel nije savjetnik već službenik. Danas su međutim promjenili stav te su očigledno Pilselu ponudili častan izlaz budući da ne spominju njegovu smjenu već navode kako je njegova želja da se posveti novinarsrtvu, a ne radu na Pantovčaku.

Pilselovo imenovanje za analitičara je inače i prije ove sporne kolumne bilo problematizirano budući da je riječ o čovjeku, koji je prema vlastitom priznanju, kao “pijani 16-godišnjak” razbio prozore na jednoj sinagogi u Buenos Airesu. Predsjednik Josipović u čijoj je kampanji Pilsel radio, branio ga je tvrdeći kako je “Pilsel korigirao svoje stavove i danas je jedan od većih zagovornika ljudskih prava”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:37