KLIKOM RJEŠAVATE SVE

DOSI.HR: LANSIRAN PRVI HRVATSKI WEBSHOP ZA OSIGURANJA

Na adresi www.dosi.hr možete usporediti sve cijene i odmah kupiti policu, bez čekanja u redu, s dodatnim paketima i po povoljnijim uvjetima

Jednom godišnje susretnemo se s strahovitom mukom: moramo, po zakonu, produžiti policu autoobveznog osiguranja, što znači guglanje i traženje raznih ponuda, čekanje u redu na stanici za tehnički pregled i čitav niz komplikacija za policu koja vam, na kraju, ne znači ništa: od nje se naplaćuje samo druga strana ukoliko dođe do neke nesreće.

Upoznajte Dosi.hr, prvi hrvatski webshop za osiguranja.

Dosi, skraćenica od Dobra osiguranja, svu tu muku svest će na ugodan proces koji možete obaviti u miru svog doma ili ureda: u samo nekoliko klikova usporedite ponude polica, kupite policu i spremni ste za vožnju ili registraciju svog vozila. Na mail vam iste skunde dođe elektronska potvrda i polica, a papirnati primjerak stiže na kućnu adresu za nekoliko dana.

‘Ovo je prvo i jedino mjesto u Hrvatskoj na kojem možete usporediti i odmah kupiti policu koju želite, puno brže, jednostavnije nego bilogdje drugdje’, kaže Petra Bartulović, direktorica novog online dućana. ‘Dosi će vam uštediti vrijeme i novac, jer ne morate čekati u redu, možete usporediti sve ponude i odabrati pakete koji vam pašu’, kaže Petra.

Na Dosi.hr ove sekunde možete ugovoriti police autoobveznog osiguranja, osiguranja plovila i zdravstvenog osiguranja, i to od vodećih hrvatskih osiguravatelja poput Croatia osiguranja, HOK osiguranja, Allianza, Baslera i Croatia Zdravstvenog osiguranja, za nekoliko dana webshopu se priključuje i Triglav, a uskoro stiže podrška i za ostale kuće, kojih će, ulaskom u Europsku uniju, biti sve više.

Za autoobvezno osiguranje vaša trenutna kuća čak i nije bitna, pošto se bonus (popust koji ostvarujete obzirom na broj nesreća, vozačko iskustvo i tako dalje) prenosi s kuće na kuću bez ikakvih ograničenja, pa, ukoliko trenutno imate Euroherc, možete cijeli svoj bonus automatski prebaciti na drugog osiguravatelja po vašoj želji.

Točnije, Dosi će sve odraditi i prebaciti za vas: samo iz prometne prepišite nekoliko podataka (registracija i broj police), a Dosi će vam prenijeti potojeći popust na novu policu koju odaberete, bez obzira kojeg osiguravatelja ste odabrali.

Dosi.hr predstavlja najlakši, najbrži i najugodniji način ugovaranja police’, kaže Miran Pavić, direktor EPH Digitala, u sklopu kojeg se nalazi i Dosi. ‘Jedva čekamo da korisnici počnu koristiti Dosi, najjednostavniji servis na svijetu nešto što baš i nije najjednostavnije na svijetu - police osiguranja’.

EPH Digital nedavno je predstavio i Dodo.hr , servis za naručivanje kod doktora, a u njihove projekte s ‘dobri’ prefiksom spada i odabir restorana Dobri restorani te digitalno izdanje Dobra-hrana.hr .

Online ugovaranje polica daleko je najpopularniji način kupnje osiguranja u Zapadnoj Europi, kažu stručnjaci s kojima smo razgovarali, najviše radi mogućnosti usporedbe cijena, paketa i uvjeta, pa korisnik dobije potpunu informaciju o tome što ga čeka.

Kuće koje trenutno podržavaju Dosi:

Croatia Osiguranje

Allianz

HOK

Basler

Triglav

Croatia zdravstveno osiguranje

Kako do online police na Dosi.hr?

Odaberite osiguranje koje želite (auto osiguranje, zdravstveno ili plovila), uspredite ponude i dodatne pakete, odaberite što želite i u inbox vam stiže elektronska potvrda i kopija, a na kućnu adresu papirnati primjerak police.

Veliki usporedni test: Dosi štedi vrijeme i novac

Testirali smo nekoliko postojećih načina ugovaranja raznih polica. Stanice za tehnički pregled se razlikuju, neke nude pregled više osiguravajućih kuća, neke rade samo s par njih, a na telefon su nam nudili popuste koji su ilegalni i zbog kojih možete imati pravnih problema ukoliko dođe do nesreće. Direktno od osiguravajuće kuće je sigurno, no ne možete uspoređivati ponude od nekoliko kuća te se izlažete riziku da ne odaberete policu koja vam najviše paše. Naša terenska investigacija pokazala je da je Dosi uistinu najbrže, najsigurnije i najpovoljnije mjesto za ugovaranje raznih vrsta osiguranja. Tu su još i zastupnici razne vrste, no oni često nemaju cjelovitu ponudu ni uslugu online ugovaranja.

Način

Usporedba ponuda

Čekanje u redu / čekaoni

Elektronska polica

Cijene

Osiguravajuća kuća

Ne

Da, ako nemaju svoj webshop

Da

Povoljno, ali nude samo svoje police

Zastupnici

Ne, uglavnom zastupaju jednog osiguravatelja

Ponekad

Ne

Nude ilegalne popuste na obvezna osiguranja

Stanice za tehnički pregled

Ovisi o stanici

Vrlo često, ovisno kad dođete

Ne

Nude ilegalne popuste na obvezna osiguranja

Dosi.hr

Da

Ne

Da

Najpovoljnije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 21:44