AFERA 'OTOK ZNANJA'

DORH podnio istražni zahtjev protiv drugog čovjeka HRT-a Siniše Grgića

Grgić i još trojica su koristeći se ovlastima odgovorne osobe trgovačkog društva drugoj pravnoj i fizičkoj osobi priskrbili sredstva u ukupnom iznosu od oko 4.387.770,00 kuna
 Davor Pongračić/CROPIX

DUBROVNIK - Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podnijelo je istražni zahtjev protiv trojice hrvatskih državljana i jednog državljanina Republike Francuske zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Prema neslužbenim informacijama riječ je o rezultatima istrage afere Otok znanja, a istraga je pokrenuta protiv aktualnog potpredsjednika Vijeća HRT-a Siniše Grgića (41), sveučilišnog profesora Davora Lauca (38) i direktorice Hotela Koločep Mare Musladin (35).

Francuz protiv kojeg je Državno odvjetništvo podnijelo istražni zahtjev je aktualni predsjednik Uprave Hotela Koločep Guy Marazzana (50).

Kako stoji na web stranicama DORH-a, postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici tijekom 2008. godine u Dubrovniku i Zagrebu, koristeći se ovlastima odgovorne osobe trgovačkog društva, pri zaduživanju i raspolaganju sredstvima mimo interesa društva i na njegovu štetu drugoj pravnoj i fizičkoj osobi priskrbili sredstva u ukupnom iznosu od oko 4.387.770,00 kuna.

Nastavlja s provođenjem kriminalističke obrade u svezi stjecanja vlasništva nad dionicama i poslovanja Hotela Koločep.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 03:25