NOVI LJUDI

Domagoj Milošević za Jutarnji otkriva: U vladu u sjeni uvest ću i one koji još nisu u HDZ-u

 CROPIX

ZAGREB - Utrka za novo vodstvo u najvećoj oporbenoj stranci prije dva dana i službeno je počela, a jedan od kandidata za predsjednika HDZ-a, Domagoj Milošević, već ima i strategiju za parlamentarne izbore preuzme li vođenje stranke. Postane li predsjednik HDZ-a, odmah će osnovati vladu u sjeni koja će puhati za vrat onoj pravoj Zorana Milanovića.

Jaka oporba

- Do kraja svibnja HDZ mora postati vodeća oporbena stranka koja ima svoj jasno definiran program i vladu u sjeni koja će raditi na strategiji izlaska iz ekonomske i socijalne krize - kaže Milošević. Objašnjava da će, ako pobijedi, u što kraćem roku organizacijski i financijski konsolidirati stranku.

- Kriza se produbljuje i mi na nju moramo imati odgovor. Već mjesecima se bavimo isključivo svojim problemima, a ne problemima hrvatskih građana. Moramo se što prije oporaviti od poraza na izborima i vratiti u stvarnost, jer Hrvatska treba jaku i odgovornu oporbu koja će jednog dana postati dobra i odgovorna vlada - naglašava Milošević. O tome tko bi činio vladu u sjeni koja bi izradila novu HDZ-ovu strategiju nije htio govoriti, “jer bi to bilo neodgovorno prije izbora stranačkog vodstva”. No, dao je do znanja da će to biti i neki ljudi koji zasad nisu članovi HDZ-a.

Novi tip lidera

- Naše je članstvo brojno, ali svježa krv uvijek dobro dođe - smatra. Svježu krv o kojoj Milošević govori kad je riječ o gospodarskoj strategiji HDZ-a mogao bi potražiti među poduzetnicima, odnosno u HUP-u gdje je bio potpredsjednik, a i sam je u politiku došao iz gospodarstva.

Potpuno je sigurno, da u njegovoj vladi u sjeni ne bi bio bivši ministar gospodarstva Đuro Popijač. Kao što sasvim sigurno ne računa ni na bivšeg ministra financija Ivana Šukera.

Ima i onih u stranci koji procjenjuju da bi i Martina Dalić u slučaju njegove pobjede mogla dobiti poziv. Za vanjsku politiku mogao bi imati više kandidata jer ga navodno podržavaju i Gordan Jandroković i Andrej Plenković.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:36