UMJESTO MJESEC DANA PRITVORA - SAMO PET DANA

'DOKTOR SMRT' PUŠTEN NA SLOBODU! Bjelovarski sud odbio argumente DORH-a i suca istrage

 Ranko Suvar / CROPIX

BJELOVAR - Davorin Diklić, kirurg iz Bjelovara koji se sumnjiči da je nesavjesnim liječenjem prouzročio smrt deset pacijenata, a trojici teško narušio zdravlje pušten je iz pritvora.

Njemu je prošlog petka određen jednomjesečni istražni zatvor, ali nakon samo pet dana Županijski sud u Bjelovaru odlučio je Diklića pustiti da se brani sa slobode.

U pritvoru je zadržan kako ne bi utjecao na svjedoke, dok je zahtjev DORH-a za određivanjem pritvora zbog straha od ponavljanja djela sudac istrage odbio.

Odluku o puštanju potvrdila je i Županijska državna odvjetnica Ksenija Pavić.

- Davorin Diklić pušten je iz pritvora. Županijski sud je svoju odluku obrazložio riječima da ne postoje osobite okolnosti da će u bitnome utjecati na svjedoke - kaže Pavić.

Objašnjava kako je navedeno da su razlozi koje je naveo DORH i istražni sudac nisu bili dostatni.

Kako doznajemo odluku za puštanje temelje i na činjenici da je u ovakvim slučajevima bitnija dokumenatacija, koja je većinom već izuzeta, nego iskazi svjedoka.

- DORH će i dalje postupati koliko god to zakonski okviri dozvoljavaju - kaže Pavić.

Odmah nakon puštanja iz pritvora Bjelovarom se proširio glas kako je Diklić viđen u šetnji sa suprugom i sinom. Navodno je Diklić rekao kako sve što mu se stavlja na teret nije istina i da će to dokazati na sudu. Osim ove najnovije afere koja je šokirala Hrvatsku javnost Diklić je već ranije bio poznat po svojim skandaloznim izjavama.

Prije tri godine za medije je izjavio kako je ostavio iglu u pacijentu i pravdao se da to nije učinio namjerno, a priznao je i da je zaposlio sina koji ima problem s alkoholom na odjelu kirurgije na kojem je bio šef kako bi ga "imao na oku".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:50