POSVAĐANI HDZ

DOGOVORENE STRATEGIJE ZA ZAGREB I SPLIT I Prgomet i Mikulić pregovarat će uime HDZ-a s Bandićem

Drago Prgomet i Andrija Mikulić
 Bruno Konjević / Cropix

Drago Prgomet i Andrija Mikulić vodit će pregovore sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, a prvi susret zakazan je, navodno, već za danas.

Tako su, doznajemo, odlučili HDZ-ovci koji su u nedjelju, dva sata prije prijema kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, održali dva sastanka na kojima su se dogovarali oko strategije koju će primijeniti u Zagrebu i Splitu. Na tim sastancima su, uz premijera i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića bili još Gordan Jandroković, Milijan Brkić, Davor Stier, Davor Bozinović, Karlo Ressler, Damir Krstičević, Tena Mišetić, Andrija Mikulić... No, sastanak oko Zagreba, doznajemo, nije prošao bez tenzija. Naime, jedna HDZ-ova struja okupljena oko šefa zagrebačkog HDZ-a Andrije Mikulića zalagala se da se s Bandićem uglavnom dogovori mjesto šefa zagrebačke Skupštine, dok je ekipa oko Drage Prgometa koji je bio HDZ-ov kandidat za gradonačelnika i koju podržava Plenković inzistirala, doznajemo, da se s Bandićem obavi cijeli pregovarački proces, ne samo oko Skupštine, nego i oko projekata, te ostalih kadrovskih rješenja. Na kraju je odlučeno da pregovore s Bandićem vode i Prgomet i Mikulić.

- Želimo dogovoriti širi paket, a ne kao dosad da o svemu odlučuje samo Bandić - rekao je izvor iz HDZ-a. Kaže kako se još ne zna tko bi od njih dobio mjesto šefa Skupštine te da će o tome odlučiti stranačka tijela. No, zato je odlučeno, doznajemo, da će kao zamjene za Krunoslava Katičića i Nikolinu Brnjac koji su državni tajnici, u Skupštinu ući Mislav Herman i Kazimir Ilijaš. U HDZ-u kažu kako je i time postignut kompromis jer Ilijaš slovi kao Brkićev čovjek, dok Hermana, ističu, gura sam Plenković.

O detaljima se jučer razgovaralo i na sjednici zagrebačkog HDZ-a, najprije na Predsjedništvu u 17 sati, a potom i na sastanku gradskog HDZ-a.

U nedjelju su vodeći HDZ-ovci i novi splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara raspravljali i o situaciji u Splitu, gdje bi, kako neki ističu, mogli postići dogovor sa Željkom Kerumom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:47