MALO OLAKŠANJE ZA DŽEP GRAĐANA

Dobra vijest za vozače: Od ponoći jeftinije gorivo - cijena Eurosupera 95 niža desetak lipa

Iz cijele su priče pritom isključene benzinske postaje na autocestama i u lukama, gdje se cijene formiraju slobodno
 Davor Žunić / Cropix

Litra najkorištenijeg goriva u Hrvatskoj, Eurosupera 95, od ponoći je jeftinija za desetak lipa. Proizlazi to iz Pravilnika Ministarstva gospodarstva , na temelju kojeg su jučer objavljene nove cijene nafntih derivata u Hrvatskoj, koje će vrijediti u sljedeća dva tjedna.

Prema toj odluci, koja je posljedica sadašnjeg trenda pada cijena naftnih derivata na mediteranskom tržištu, cijena litre Eurosupera ne može prijeći 9,79 kuna po litri, što je 10 lipa manje od dosadašnje cijene.

Za isti iznos pojeftinjuje i Eurosuper 98, čija cijena u sljedećih 15 dana ne smije prijeći 10,09 kuna po litri, dok će litra Eurosupera 100 iznositi najviše 10,29 kuna, ili 11 lipa manje nego do sada. Neznanto pojeftinjuje i Eurodiesel i Diesel, kao i plinsko ulje.

S druge strane, najviše pada cijena plavog dizela , koji će se sada prodavati po cijeni od 5,42 kuna po litri, što je 16 lipa manje nego dosad. Valja naglasiti kako Ministarstvo gospodarstva određuje najviše dopuštene cijene naftnih derivata, dok je odluka o konkrentim cijenama pojedinih naftnih derivata na distributerima.

Iz cijele su priče pritom isključene benzinske postaje na autocestama i u lukama, gdje se cijene formiraju slobodno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:32