BITKA ZA SVAKI GLAS POTPORE

'DOBAR DAN, HOĆETE LI PODRŽATI KOLINDU?' Kandidati skupljaju potpise i od vrata do vrata

Kolinda Grabar-Kitarović navodno već ima 200.000 potpisa
 CROPIX

Dobar dan. Mi prikupljamo potpise za kandidaturu Kolinde Grabar Kitarović. Hoćete li se potpisati - takve rečenice na vratima svojih domova, kuća ili stanova, proteklih dana čuju mnogi građani u Hrvatskoj.

Predsjednički kandidati, konkretno HDZ-oka Kolinda Grabar Kitarović, ali i aktualni predsjednik Ivo Josipović odlučili su volontere poslati da prikupljaju potpise po kućama. Iako je bilo jasno da kandidatima iza kojih stoje velike stranke neće biti problem prikupiti potrebnih 10.000 potpisa, čini se da se i Josipović i Grabar Kitarović natječu tko će pred Državno izborno povjerenstvo stići s većim brojem potpisa. Tako se spekulira da je HDZ već skupio 200.000 potpisa za svoju kandidatkinju, ali da žele dostići brojku od čak pola milijuna potpisa kako bi demonstrirali snagu.

- Zakonom nisu propisana mjesta na kojima bi kandidati mogli prikupljati potpise podupiratelja njihove kandidature, kao ni način prikupljanja. Stoga sama činjenica da predsjednički kandidati prikupljaju potpise “po kućama” nije u suprotnosti sa Zakonom o izboru predsjednika - odgovorili su iz DIP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:15