NEZVANI GOST

'DIVERZIJA' NA PREGOVORIMA Na sastanku Petrova, Karamarka i Milanovića punih 45 minuta bio uljez: 'Sjeo je za stol, proučavao papire...'

 Goran Mehkek / CROPIX

Umirovljeni inženjer elektrotehnike Žarko Kasum u petak je punih 45 minuta sudjelovao na sastanku čelnika Mosta, HDZ-a i SDP-a na kojemu se razgovaralo o mandataru i formiranju nove Vlade i Sabora a da nitko nije shvatio kako im je za stolom osoba koja je doslovno došla s ceste.

- Čovjek je uredno sjeo za stol. Vrlo je ozbiljno pratio sve što se govorilo. Pred njega su stavljeni dokumenti o preliminarnom okviru dogovora za konstituiranje Vlade i Sabora, a on je to koncentrirano proučavao - prepričava nam jedan od sudionika sastanka. Kaže da su SDP-ova i HDZ-ova delegacija pretpostavljale kako se radi o osobi iz Mosta, tim prije što su se u njihovu timu znali pojavljivati ljudi koje nitko ne poznaje. U Mostu su pak vjerojatno mislili da se radi o članu HDZ-ove ili SDP-ove delegacije. Da je riječ o uljezu shvatilo se tek u vrijeme pauze, kada su SDP-ovci i HDZ-ovci pitali tko je taj čovjek.

Nakon što je udaljen s pregovora, Kasum je novinarima koji su pred Mostom čekali kraj pregovora izjavio da je "došao na poziv medija u kojima je bilo objavljeno da tko dođe na sastanak u 19 sati, može biti biran za premijera".

"Budući se ne traže nikakve kvalifikacije, smatram da sam kvalificiran i potpuno prihvaćam odgovornost za obnašanje te odgovorne dužnosti", rekao je Kasum, inače kandidat Živog zida u prvoj izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:25