NAKON ŠTO JE JUTARNJI OBJAVIO NJEGOVO PISMO

Direktoru izvanredni otkaz jer šefa HAC-a naziva prodavačem Domestosa i marmelade

‘Drug Mihovilić je razočaran jer sam rekao da je prodavao Domestos i marmeladu, a prodavao je i kremaste sireve’, kaže Guštin

Javni obračun bivšeg predsjednika Uprave HAC-a Dražena Guština sa sadašnjom Upravom se nastavlja. Nakon što je 19. rujna dobio otkaz zbog nedolaska na posao te korištenja službenog automobila u privatne svrhe, Guštin se teškim uvredama putem službenog maila tvrtke obrušio na predsjednika uprave i člana uprave tvrtke Davora Miholića i Marijana Sentea.

Uprava tvrtke na to je odgovorila opozivom odluke o redovnom otkazu te je 11. listopada Guštin dobio izvanredni otkaz.

Razlog: predsjednika uprave nazivao je prodavačem “Domestosa i marmelade”, a člana uprave za pravne poslove “jalovim zagorskim fiškalom i liječenim alkoholičarem” te ih je uporedio sa Staljinom.

Pozivajući se na njegove uvrede te navodeći da su objavljene i u Jutarnjem listu, u obrazloženju odluke stoji da je “poslodavac izgubio povjerenje u radnika Dražena Guština imajući u vidu činjenicu da se nije ispričao”.

Guštin ima pravo žalbe na ovu odluku.

Dražen Guštin promptno je odgovorio upravi proslijedivši službenim mailom u Sektor građenja odluku o izvanrednom otkazu uz popratni tekst koji je naslovio “Rise and shine, radni narode”.

U popratnom tekstu Guštin piše da je primio novi uradak Loleka i Boleka te ga dijeli svima.

Ne želi komentirati odluku o izvanrednom otkazu već se osvrće na obrazloženje da se nije ispričao za uvrede.

Guštin tako piše da je “drug Mihovilić bio posebno razočaran što je naveden samo kao prodavač Domestosa i marmelade, a on je prije dolaska u HAC prodavao i mnoge druge artikle, pa je tako prodavao i ostale deterdžente i džemove, razne kremaste sireve, a navodno čak i sladoled”.

“Drug Sente, jalovi fiškal iliti neučinkoviti i beskorisni odvjetnik, svoju stručnost dokazuje i ovim novim uratkom u suradnji s još jednom briljantnim zagorskim fiškalom, drugom Šalom kojem osobno ne bih povjerio ni dvije nacrtane ovce na čuvanje”, piše Guštin.

Posebno se obratio i djelatnicima unutarnje kontrole koji se “žale jer nisu dobili točnu adresu gdje mogu dobiti profesionalnu i stručnu pomoć pa ih ovom prilikom upućujem na brojne tvrtke koje drže seminare iz kontrolinga, a nalaze se u sjeverozapadnom dijelu grada Zagreba. Iako mi se čini da su oni sami sebe prepoznali u nekoj drugoj instituciji, pogotovo kad u izvješću tvrde da sam ‘17 puta došao na posao, a samo jednom otišao’.

Tko zna, možda sam još negdje u zgradi”, zaključuje Guštin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:39