PREVIRANJA I OPTUŽBE

DIO MOST-a O ODLUCI PREDSJEDNICE 'Zašto je Sabor sazvan već u četvrtak? Kao da netko sabotira pregovore i želi nove izbore'

Imamo sjednicu za koju ne znamo ni čemu služi ni što će kome donijeti - kaže Panenić
 Dragan Matić/CROPIX

U Mostu su jako razočarani i iznenađeni činjenicom što je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović sazvala konstituirajući sjednicu Sabora za 3. prosinca.

S obzirom da su u jeku pregovora s SDP-om i HDZ-om oko formiranja nove Vlade i da im odgovori na njihove zahtjeve iz ova dva tabora stižu tek tri dana prije saborske sjednice, Mostov Tomislav Panenić kaže da će u četvrtak samo nepotrebno izgubiti dragocjeno vrijeme.

- Imamo sjednicu za koju ne znamo ni čemu služi ni što će kome donijeti, osim ako se u pozadini ne događa nešto što će nas u četvrtak sve iznenaditi. Nakon svega moram se zapitati i čemu služe konzultacije, ako se donese jedna ovakva odluka - rekao je Panenić te nastavio.

- Ako je drugi krug konzultacija određen za 7. prosinca moglo se pričekati do tada i potom sazvati sjednicu. Dakle, ovo mi izgleda ili kao da se netko igra, ili kao napad na pregovore jer netko ima neki poseban interes. Kao da netko želi namjerno sabotirati pregovore kako se ne bi formirala Vlada, pa da onda predsjednica imenuje privremenu nestranačku Vladu i raspiše nove izbore. Meni to tako izgleda - rekao je Panenić, koji je u ponedjeljak analizirao odgovore koje su dobili od SDP-a i HDZ-a.

Dodao je i da vjeruje kako će Klub vijećnika Mosta od 15 zastupnika u četvrtak biti homogen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:43