OPASNO VRIJEME

DIO HRVATSKE POD CRVENOM UZBUNOM Ništa od sunčanog vikenda, stiže grmljavinsko nevrijeme s kišom!

 Damjan Tadic / CROPIX

Ako ste ovog vikenda napokon očekivali sunčani vikend, na to ćete ipak morati pričekati još neko vrijeme.

Naime, kako je objavio Hrvatski hidrometeorološki zavod sutra nas očekuje promjenljivo, na Jadranu i predjelima uz njega i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Obilnijih oborina bit će ponegdje na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u Gorskome kotaru i Lici. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu većinom umjereno do jako jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od od 13 do 17, na moru od 18 do 22°C, a najviša dnevna uglavnom od 23 do 27°C, u gorju malo niža.

Slična prognoza vrijedi i za nedjelju, s tim da će u Zagrebu kiše biti najviše u prvom dijelu dana, s temperaturama sličnima suboti, dok će na hrvatskoj obali padati ekstremne količine kiše.

Tako je Meteoalarm objavio crveno upozorenje za Istru, Kvarner, srednji Jadran i veće dijelove Dalmacije. Lokalno se očekuju izraženiji grmljavinski pljuskovi praćeni obilnom kišom s količinama oborina većima od 70 mm po četvornom metru.

U ponedjeljak u Zagrebu dolazi do još većeg pogoršanja, s pljuskovima i malo osjetnijim padom temperature. Najviša dnevna temperatura kretat će se oko 21 Celzijev stupanj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:15