AFERA CORE MEDIA: SUĐENJE SINIŠI SVILANU

Dijana Čuljak: 'Nesvjesno sam potpisala ugovor o tajnom partnerstvu! Muž mi je stalno davao neke papire'

Bivša urednica HTV-a svjedočila je sat vremena i ponovila da nema nikakve veze sa s tvrtkom Core Media
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Bivša supruga Vladimira Šelebaja te bivša urednica HTV-a Dijana Čuljak kao svjedokinja je danas saslušavana u posutpku Siniši Svilanu optuženom da je primao mito od Šelebaja kako bi se emisijama iz produkcije Šelebajeve kuće Core Media pogodovalo pri plasiranju u program Nove TV.

Čuljak, koja je saslušavana oko sat vremena, ponovila je da nikakve veze sa s tvrtkom Core Media nije imala.

Ispričala je i kako je s optuženim Svilanom bila u lošim odnosima, jer je on prije 15 godina na OTV-u napravio jednu jako negativnu reportažu o njoj, punu neistina, a čije posljedice su je pratile godinama nakon emitiranja.

Čuljak je porekla da je bila tajni partner u društvu Core Media te ponovila tvrdnje iznesene tijekom istrage kako postoji mogućnost da je ona možda nesvjesno potpisala ugovor o tajnom partnerstvu u toj tvrtki budući joj je muž stalno davao niz dokumenata koje je ona potpisivala ni ne znajući što potpisuje.

Također je porekla da je ikada prisustvovala bilo kakvim radnim sastancima o poslovanju Core Medije. - Moguće je da sam se slučajno našla sa suprugom na kavi kada bi njemu prišli neki njegovi poslovni suradnuici, no čim bi oni došli ja sam otišla sa svojim društvom za drugi stol - izjavila je Čuljak.

Bivša HTV-ovoj urednici predočeni su iskazi i drugih svjedoka ( Edvina Softića, Ivane Ivančić...), koji su pričali da je ona imala angažman u poslovanju društva Core Media. No, Čuljak je i to porekla istaknuvši da ne zna zbog čega ljudi tvrde takve stvari.

Nekadašnja glavna urednica HTV-a Hloverka Novak Srzić danas se nije pojavila na suđenju, a navodno je spriječena zbog bolesti. Bit će ponovno pozvana za ročište 23. siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 07:22