UBOJSTVO U ISTRI

Denis je htio popraviti bicikl. Alen je izvadio nož. Izbo ga je 30 puta iuzviknuo: Tata, tata! Ubio sam ga!

Bili su najbolji prijatelji, družili se gotovo svaki dan i među njima nikada nije bilo sukoba. A onda...
 Goran Šebelić/CROPIX

Bili su najbolji prijatelji, družili se gotovo svakodnevno i među njima gotovo nikada nije bilo sukoba.

A onda je u mirno subotnje poslijepodne u Pinezićima, malom istarskom selu kraj Vodnjana, dugogodišnje prijateljstvo između Denisa Radolovića i Alena Bičića prekinuto brutalnim ubojstvom.

- Tata, tata! Ubio sam Denisa, ubio sam ga - vikao je u panici Alen svom ocu koji se u tom trenutku nalazio na obližnjoj njivi.

Bicikl u kutu garaže

U garaži obitelji Bičić, na podu, sav u krvi, s tridesetak ubodnih rana u prsima i po vratu, ležao je njegov najbolji prijatelj. Nedaleko od njegovog tijela, na podu je bio odbačen veliki zakrvavljeni nož. U kutu garaže bio je Alenov bicikl kojeg je te subote Denis došao popraviti.

Alen je, sav potresen onime što je učinio, pokušao sam sebi oduzeti život, no u toj ga je namjeri spriječio otac Milan. Prema neslužbenim informacijama Alen Bičić psihički je bolestan, a ubojstvo je navodno počinio bez povoda.

Brutalno ubojstvo potreslo je mještane Marčane i Pinezića, koji još uvijek ne mogu shvatiti što je natjeralo 29-godišnjea Alena da ubije svog najboljeg prijatelja i vršnjaka.

To ne shvaćaju ni šokirane obitelji Radolović i Bičić.

Alenov otac rekao nam je da se jako loše osjeća, da naprosto ne shvaća što se dogodilo, te ponovio kako nije bio blizu garaže niti je itko od obitelji čuo svađu.

- Molim da me razumijete, jako mi je teško, ja vam i nemam što reći, Alena je odvela policija... - rekao je tiho Milan Bičić, nakon čega je nastao muk i prekid razgovora.

Alen je, kažu nam rijetki mještani Pinezića koji su uopće pristali razgovarati, miran, vrijedan dečko zaposlen u obiteljskom soboslikarskom obrtu oca Milana, nije oženjen, uz njega se ne vežu nikakvi incidenti pa je tim više svima ova tragedija neobjašnjiva.

Što se to moralo dogoditi u Alenovoj glavi da je nožem nasrnuo na najboljeg prijatelja, ubadajući ga bijesno u prsa i vrat, nikome nije jasno.

Obitelji u šoku

Niti Denisovoj obitelji u susjednim Marčanama.

Njegova rođakinja rekla nam je kako su mu roditelji s kojima je živio užasno pogođeni ovom tragedijom.

- Denis je poslije ručka rekao da ide kod Alena pomoći mu popraviti bicikl, oni su godinama prijatelji, često su se družili i posjećivali, kuća Bičićevih od nas je udaljena nekih dva kilometra i ne, nitko od nas nije bio tamo, od policije smo doznali strašnu vijest - rekla nam je Denisova teta.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 15:27