MILANOVIĆEV ADUT

Davorko Vidović vraća se u politiku, bit će kandidat SDP-a za sisačko-moslavačkog župana

Vidović je godinama slovio kao veliki oponent Marine Lovrić Merzel u županijskom SDP-u
 Goran Mehkek / Cropix

SISAK - Siščanin Davorko Vidović (58), bivši saborski zastupnik i ministar u Vladi Ivice Račana, sada zaposlenik Hrvatske gospodarske komore, vraća se u politiku. Bit će kandidat SDP-a za sisačko-moslavačkog župana na izvanrednim županijskim izborima koje je Vlada raspisala za 12. listopada.

Tako je odlučila Županijska organizacija SDP-a, nakon provedenog javnog istraživanja koje je pokazalo da je Vidović još uvijek najpoznatiji i najpopularniji SDP-ovac u Sisku i Županiji.

V. d. dužnosti predsjednika Županijske organizacije SDP-a i aktualni dožupan Zdenko Vahovec, koji je slovio za najizglednijeg kandidata za mjesto župana, tako je izvisio, ali će mu najvjeronjatnije biti ponuđeno mjesto kandidata za dožupana. S Vidovićem kao kandidatom složio se i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, koji je Vidovića maknuo iz vrha SDP-a i, praktički iz politike, nakon što se ovaj na stranačkim izborima za šefa stranke bio kandidirao za predsjednika SDP-a.

Davorko Vidović potvrdio nam je da je kandidat SDP-a za novog sisačko-moslavačkog župana. Na pitanje zbog čega se vraća u politiku, kada ima dobro plaćen posao u HGK, sve uvjete da ode u saborsku mirovinu, i dugo već nije u žiži javnosti, odgovorio je kako želi pokazati da se može biti drukčiji župan od Đure Brodarca i Marine Lovrić Merzel, da se može biti moderan, demokratski, otvoren župan, bez afera, skandala, nepotizma, korupcije.

Dodao je kako je on inzistirao da se provede istraživanje, svojevrsna anketa među građanima, te kada su rezultati pokazali da je on najpoznatiji i prema mišljenju aketiranih najbolji izbor za župana, odlučio je prihvatiti ponuđenu kandidaturu.

Inače, Vidović je godinama slovio kao veliki oponent Marine Lovrić Merzel u županijskom SDP-u, a javna je tajna da je upravo Lovrić-Merzel kumovala puču protiv Vidovića, kada je nakon šestomjesečne vlasti, maknut s dužnosti gradonačelnika Siska.

Vidovićevi do sada poznati protukandidati na skorašnjim izborima su Ivo Žinić (HDZ), Pejo Trgovčević (HSP), te Ivan Nekvapil (HNS)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:29