BITKA ZA SDP

DAVORKO VIDOVIĆ 'Milanoviću stranačko članstvo ide na živce, zato se s protukandidatima želi sučeliti na televiziji'

 Ronald Goršić/CROPIX

Davorko Vidović, bivši Milanovićev protukandidat na izborima u SDP-u 2008., za Jutarnji list je objasnio zašto aktualni šef stranke inzistira da se sa svojim protukandidatima, Zlatkom Komadinom i Duškom Polovinom, sučeli isključivo na javnoj televiziji te im je, poučen vlastitim iskustvom, poručio da nikako ne nasjednu na te jeftine trikove te da ga “prisile” da dođe među članove.

- Milanović inzistira da sučeljavanje bude na televiziji umjesto na unutarstranačkim skupovima jer mu stranačko članstvo ide na živce, a dodatno se boji pitanja brojnih nezadovoljnika, rekao je Vidović. Milanović, tvrdi Vidović, na sučeljavanje među članovima stranke prvi i zadnji put pristao je 2007., neposredno nakon smrti Ivice Račana, kada nije bio u poziciji odbiti takav prijedlog. Tada su mu protukandidati bili Željka Antunović, Milan Bandić i Tonino Picula. No već godinu dana poslije na novim izborima, ali ovaj put s predsjedničke pozicije, nastavlja Vidović, Milanović je s gnušanjem odbio sučeljavanje na unutarstranačkoj razini zahtijevajući da se razgovori između njega, Davorka Vidovića i Dragana Kovačevića odvijaju isključivo pred TV ekranima.

- Mi smo na to na kraju pristali, iako smo bili svjesni da je to loše i besmisleno. Milanović se na javnoj televiziji može producirati, a raspravu svesti na razgovor o ustašama i partizanima. Članove stranke zanima zašto je SDP izgubio izbore, kakvu smo Hrvatsku ostavili nakon 4-godišnjeg mandata, kao i što se dogodilo sa strankom i stranačkim politikama. To su teme koje kod Milanovića izazivaju strah, kaže Vidović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:31