U EMISIJI HRT-A

DARINKO KOSOR OTKRIO DETALJE O NOVOJ HRVATSKOJ VLADI I MANDATARU 'I da smo imali apsolutnu većinu, Orešković bi bio u novoj Vladi'

Kosor vjeruje kako će Tomislav Karamarko obnašati dužnost zamjenika premijera
 Ranko Šuvar / EPH

Juro Martinović i Darinko Kosor gostovali su u emisiji HRT-a Studio 4.

Na pitanje hoće li predsjednik Sabora biti kandidat Domoljubne koalicije, Kosor je uz smješak odgovorio kako može biti i iz Mosta, ali da će svakom slučaju biti iz koalicije Mosta i DK. O Tomislavu Karamarku misli da će biti zamjenik premijera, prenosi HRT.

- Očekujem više od 78 glasova u Saboru. U kontaktu smo s predstavnicima manjina, vjerujem da će svi biti s nama jer je to prirodna situacija. Zašto bi manjine bile u oporbi i kome bi bile oporba - zapitao se Kosor i dodao da s HSSB-om nije komunicirao.

Naveo je kako je Domoljubna koalicija ostvarila sve što je govorila u kampanji. DK i Most su idealna kombinacija.

- Radimo na stručnoj vladi, no ne moraju svi biti nestranački ljudi - dodao je.

Juro Martinović ustvrdio je da su mostovci vidjeli Tihomira Oreškovića dan prije nego li su prihvatili da bude mandatar. Kosor je rekao da je HDZ s Oreškovićem komunicirao godinu dana prije izbora. Bio bi u Vladi da smo pobijedili apsolutnom većinom, ističe. Vidjeli su se prije odlaska kod predsjednice.

Martinović je potvrdio da se koalicija mora usuglasiti o svakom mjestu, a Božo Petrov bit će Mostov kandidat za potpredsjednika Vlade. Kosor je izjavio da je do koalicije došlo jer u njoj nema onih koji inzistiraju da je njihova zadnja.

Na pitanje o daljnjem rasporedu, Martinović je izjavio:

- Nema plana, sve će biti regulirano Ugovorom o reformskoj Vladi. Mi u Mostu smo zadovoljni. Odgurali smo od premijerske pozicije dva stranačka lidera i smatramo se pobjednicima u ovoj priči - dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:53