SUKOB PRAVAŠA

Đapić: 'Izbačen sam iz stranke isto kao što sam i odletio na Mjesec. Ovo je samo još jedna diverzija, ja sam i dalje član HSP-a'

 Danijel Soldo/CROPIX

OSIJEK - Anto Đapić nije mogao, ili nije želio, vjerovati da mu se to dogodilo. Prvu vijest o tome da ga je Predsjedništvo HSP-a jednoglasno odlučilo izbaciti iz stranke primio je gotovo sa podsmijehom.

- To je potpuna izmišljotina. Izbačen sam iz stranke isto kao što sam i odletio na Mjesec. Ovo je samo još jedna diverzija i udar na mene nakon intervjua u Jutarnjem listu kada sam najavio da ću se ponovno kandidirati za gradonačelnika Osijeka. No, ne brinem se, jer u stranci nema nikakvih gibanja takve vrste niti govora o mom izbacivanju. Za sada ne znam tko stoji iza toga, jer imam premalo informacija - rekao nam je na prvu vijest o svome izbacivanju Đapić.

Samo nekoliko minuta poslije doznao je tko stoji iza toga. Bio je to Daniel Srb. Predsjednik stranke, Đapićev najbliži suradnik od samih početaka i osnutka HSP-a, čovjek kojega je Đapić doveo na čelo stranke kao svoga nasljednika, a ovaj njemu zauzvrat osigurao titulu počasnog predsjednika stranke.

Đapić se nije želio vratiti na čelo HSP-a. On je želio u još jednu gradonačelničku utrku za Grad Osijek, no sada je očito, nije za to imao potporu vrha stranke. Dalo se to naslutiti i prošli tjedan kada je Đapić rekao da je njegova kandidatura nije 100 posto sigurna , a zanimljivo Srb na tu „pressicu“ nije došao. Rekao je Đapić tada da između njega i Srba nema nikakvih prijepora.

- Tako sam i mislio, pa nisam ni povjerovao u vijest o izbacivanju, no sada vidim da se Srb pokazao neiskrenim čovjekom, iako sam mu prepustio saborski mandat, pomogao mu da dođe na čelo stranke i umjesto njega preuzeo odgovornost za izborni neuspjeh 2011. Uglavnom, sve ovo je dobro osmišljena akcija, kako bi se mene uklonilo s političke scene, čemu su osim Srba kumovali i HDZ-ovi kadrovi u vrhu HSP-a Pejo Trgovčević i Ivan Miličević. Riječ je o političkoj trgovini, kako bi se u Zadru i drugim gradovima moglo koalirati s HDZ-om, a u Osijeku s HDSSB-om, čemu sam se ja žestoko protivio, jer je riječ o strankama koje su uništavale HSP. Mogu misliti kako sada Glava i Drmić likuju. No, nije ovo gotova priča. Opet su na mene izvukli mač, a kada se to dogodi ja mačem odgovaram - poručio je Đapić, koji se ne smatra isključenim.

- Isključiti me može samo Sabor stranke. Oni su išli na političku eliminaciju kako bi mogli potpisati koalicije koje namjeravaju, a pitanje je i što se u Sisku događalo te je li uopće bilo sjednice Predsjedništva, budući da znam kako šest od 15 članova tamo nije bilo. Vidjet ćemo već u nedjelju na zboru osječke Podružnice kako se stvari razvijaju, a što se mene tiče ja od gradonačelničke utrke ne odustajem i spreman sam ići kao nezavisni kandidat - poručio je Đapić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:16