LUDO VRIJEME

Danas temperature i do 15 stupnjeva. Za vikend moguć SNIJEG, od nedjelje prava ZIMA!

Već sutra će se temperature spustiti na ipak hladnijih i ugodnijih 9 stupnjeva
Cars drive under and around a fallen tree on Route 303 in Valley Cottage, N.Y., on Saturday, Oct. 29, 2011. Heavy snow took down many trees throughout Rockland County as a classic nor'easter chugged along up the East Coast dumpinging anywhere from a dusting of snow to about 10 inches throughout the region. ( AP Photo /The Journal News , Peter Carr) NYC METRO OUT; TV OUT; MAGS OUT, NO SALES
 AP / The Journal News

Južina i razmjerno visoke temperature danas će stvarati probleme mnogima. Živa će se u Zagrebu popeti i do 13 stupnjeva, što je neuobičajeno toplo za ovo doba godine. Temeprature će se na Jadranu kretati između 15 i 19 stupnjeva, javlja DHMZ .

Razdražljivost, glavobolja i bolovi na mjestima ranijih ozljeda neće biti rijetkost. No, spas stiže već u petak kada se očekuje da će nepovoljni vremenski utjecaj oslabiti.

Već sutra će se temperature spustiti na ipak hladnijih i ugodnijih 9 stupnjeva. Četvrtak i petak bit će promjenjivo oblačno, povremeno s kišom.

Za vikend je najavljeno osjetnije zahlađenje. Ponegdje bi moglo biti i snijega, ponajprije u gorju.

Od nedjelje nas diljem kontinentalne Hrvatske očekuju jutarnje temperature koje će se kretati oko -6 stupnjeva, dok dnevne vrlo vjerojatno neće prelaziti 2 stupnja.

Zahladit će i na moru gdje će se jutarnje vrijednostikretati oko 1 stupnja, dok će po danu biti 5 stupnjeva.

Je li to i početak prave zime i hladnoća primjerenih ovom dobu godine te hoćemo li dočekati bijeli Božić, meteorolozi će znati više u idućim danima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:43