KRATKA STABILIZACIJA VREMENA

DANAS NAS OČEKUJE I DO 20 STUPNJEVA! Iskoristite sunce, vrijeme je za kratke rukave...

Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo, uglavnom u Dalmaciji koje će postupno oslabjeti.
Zagreb, 181114.Trg bana Josipa Jelacica.Temperatura od maksimalnih 16 stupnjeva i osuncani mokri plocnici kao rezultat promjenjivog vremena, stvorili su sliku grada vise nalik proljecu nego sredini studenog .Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

Nakon što nas je u srijedu dočekalo nestabilo vrijeme koje donijelo kišu nad Hrvatsku, vremenske će prilike danas biti mnogo povoljnije.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 15 do 20 °C, malo niža mjestimice u Gorskome kotaru i Lici te na dijelu sjevernog Jadrana, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Unatoč visokoj vrijednostima u termometru i danas nas očekuje promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Ponegdje će još biti kiše, uglavnom slabe. Najviše sunčanog vremena očekuje se u istočnim krajevima. Vjetar slab i umjeren južni i jugoistočni.

Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo, uglavnom u Dalmaciji koje će postupno oslabjeti.

Jak vjetar od jutra usporava promet na dionicama autoceste A1 tunel Sveti Rok-Skradin i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Oštrovice i Vrata, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila, javlja Hrvatski autoklub.

Kolnici su mokri ili vlažni te skliski u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A1 između čvorova Bosiljevo i Otočac.

Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

U prekidu su katamaranske linije: Ubli - Vela Luka - Hvar - Split, Jelsa - Bol - Split, Korčula - Hvar - Split, Novalja - Rab - Rijeka i brodska linija Mali Lošinj - Unije - Susak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:35